Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ιάπωνας σχεδιαστής «σερβίρει» τη νέα εποχή στα chopsticks

Αλλάζουν μορφή μετά από 4.000 χρόνια

1Εδώ και 4.000 χρόνια αποτελούν σήμα κατατεθέν του κινέζικου φαγητού. Εχουν γίνει αγαπημένο αξεσουάρ εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο και έχουν «τρυπώσει» σε σχεδόν όλες τις κουζίνες. Τα Chopsticks εκσυγχρονίζονται και… ενώνονται και πάλι μετά τη χρήση τους, προσφέροντας ευκολία στη χρήση αλλά και την αποθήκευση.

Πίσω από την ιδέα βρίσκεται ο Ιάπωνας Oki Sato της Nendo, ο οποίος έκανε το αποφασιστικό βήμα για να φέρει τα ξυλάκια στην νέα εποχή. Δημιούργησε δύο διαφορετικές εκδοχές, στις οποίες μετά την χρήση και τον καθαρισμό τα δύο ξυλάκια δένουν σε ένα σώμα, μέχρι να επαναχρησιμοποιηθούν.

1

Η πρώτη επιτυχγάνεται με απλό τρόπο, μέσω ενός ελικοειδούς σχήματος στην μία άκρη, ενώ η δεύτερη με εσοχή και χρήση μαγνητών στα άκρα. Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση, οι μαγνήτες που κάνουν τις αντίθετες άκρες να έλκονται, απωθούν τις μύτες όταν τα κρατάτε για να πιάσετε την επιθυμητή μπουκιά!

2

 

Τα σχέδια του Sato ήδη προωθούνται στην παραγωγή από την Hashikura Matsukan, οπότε σύντομα ίσως τα δούμε και στα δικά μας ράφια.

a

b

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By