Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: Είμαστε προς το τέλος, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις

«Αν το δούμε ότι διώξαμε τους τροικανούς, πήγαν στο Παρίσι, και εμείς ξαναρχίζουμε μια από τα ίδια να ξέρετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ δύσκολο για την ελληνική κοινωνία»

konstantinopoulos

Tην διαβεβαίωση ότι θα εξαντληθεί  κάθε δυνατότητα για την εξεύρεση πόρων, ώστε να στηριχθούν οικογένειες που πραγματικά έχουν πρόβλημα παρείχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

«Ας τελειώσουν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς, να δούμε που βρισκόμαστε , να δούμε που έχουμε τα κενά , να δούμε σε τι επίπεδο τα έχουμε τα κενά και σε ποια περιοχή , και ανάλογα να πράξουμε. Θα δούμε μετά τις 4 Αυγούστου ποια παιδιά έχουν μείνει εκτός και θα τα αξιολογήσουμε . Γιατί και τα λεφτά που έχουμε βρει μέχρι τώρα δεν τα έχουμε βρει εύκολα , όλα με πολύ δυσκολία τα βρήκαμε» τόνισε  χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών.

Κληθείς να σχολιάσει, επίσης,  την μεταφορά των συνομιλιών με την τρόικα στο  Παρίσι, o κ. Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι «είμαστε προς το τέλος», λέγοντας ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις δεσμεύσεις που δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί:  «Το ότι δεν είναι εδώ και θα πάμε στο Παρίσι για να συνεννοηθούμε εκεί για όλα αυτά που όλοι γνωρίζουμε , είναι σημαντικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σταματάμε τα πάντα. Η εικόνα όμως μιας χώρας που έρχονται κάποιοι απ την τρόικα , που τους σεβόμαστε απόλυτα, και επί ένα μήνα σταματούσαν τα πάντα, έδινε ένα κακό αντίκτυπο στην αγορά , στην καθημερινότητα μας. Είμαστε προς το τέλος , είναι πολύ καλό αυτό που γίνεται και καλώς γίνεται στο Παρίσι. Αλλά για να βγούμε από την κρίση πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις τις οποίες δεν έχουμε υλοποιήσει μέχρι τώρα. Αν το δούμε ότι διώξαμε τους τροικανούς, πήγαν στο Παρίσι, και εμείς ξαναρχίζουμε μια από τα ίδια να ξέρετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ δύσκολο για την ελληνική κοινωνία».

By