Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κώστας Κατσουράνης ο τρίτος (μετά τους Πολλάλη και Τζόρβα) ταξιδιώτης για Ινδία…

Κώστας Κατσουράνης… ο τρίτος! Και επίσημα πια είναι παίκτης της Πούνε FC ο Κατσουράνης, καθώς η ινδική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτησή του.

thumbnailΚατσουράνης και Ινδοί είχαν από μέρες συμφωνήσει αλλά σήμερα ολοκληρώθηκαν οι τυπικές διαδικασίες.

Ο Κατσουράνης γίνεται ο τρίτος Έλληνας μετά τον Ηλία Πολλάλη (από τον ΑΟ Γλυφάδας είχε πάει στην Τσεχία όπου αγωνίστηκε στην Ζενίτ Τσέσλαβ) και τον Αλέξανδρο Τζόρβα που θα αγωνιστεί στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της Ινδίας, με συμπαίκτες τους τους Μπρούνο Τσιρλιό, Μούτου και Νταβίντ Τρεζεγκέ.

«Δεν επρόκειτο για μία βιαστική απόφαση για μένα, ήμουν σε επαφές με την ομάδα εδώ και πάνω από ένα μήνα. Αυτό που με προσέλκυσε ήταν η επιθυμία της ομάδας αυτής να νικήσει και να προωθήσει το ποδόσφαιρο στην Ινδία», είπε ο «Κατσούρ».

«Η ομάδα μας χρειαζόταν έναν καλό μέσο, που θα μπορούσε να κουβαλήσει μπάλα και να την μεταφέρει από τη μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη. Ήταν μια θέση που θέλαμε να πάρουμε παίκτη και τώρα με την προσθήκη του Κώστα στην ομάδα, είμαστε σίγουρα με μεγαλύτερη ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο», είπε ο προπονητής της Πούνε, Κολομβιανός Φράνκο Κολόμπα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Πούνε, Γκαουράβ Μοντβέλ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε στις τάξεις μας τον Κώστα και θα θέλαμε να τον καλωσορίσουμε στην ομάδα. Είχε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εθνική Ελλάδας και τις προηγούμενες ομάδες του και είμαστε βέβαιοι πως με την απόκτησή του θα κάνουμε τη διαφορά στο πρωτάθλημα της Ινδίας».

Στην επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου δεν γίνεται αναφορά στην χρονική διάρκεια του συμβολαίου ούτε στα οικονομικά. Οι Ινδοί αναφέρουν πάντως ότι η ομάδα τους πήρε έναν εκ των αρχηγών της Εθνική μας στο πρόσφατο Μουντιάλ. Όπως είναι ήδη γνωστό, στη λίγκα της ασιατικής χώρας θα παίξουν οχτώ ομάδες . Το πρωτάθλημα (διάρκειας τριών μηνών, δοκιμαστικά) δημιουργήθηκε από επιχειρηματίες με στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην χώρα, με τους συλλόγους να έχουν αποκτήσει πολλούς «αστέρες» (οι περισσότεροι οδεύουν προς την λήξη της καριέρας τους) και γνωστούς προπονητές.

By