Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λαφαζάνης: Είναι θλιβερό να λέει ο πρωθυπουργός ότι κάνουμε ράλι επιτυχιών

«Η κυβέρνηση δίνει καθημερινά τη χαριστική βολή στη χώρα»

Menelaos Myrillas  © FOSPHOTOS
Menelaos Myrillas © FOSPHOTOS

«Είναι θλιβερό το θέαμα ενός πρωθυπουργού, πάνω σε έναν λαό που δεν βλέπει αύριο, να λέει ότι κάνουμε ράλι επιτυχιών. Σε ποιο πλανήτη ζει ο κ. Σαμαράς;» διερωτήθηκε σε καυστικό ύφος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη χθεσινή διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στην ύφεση που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ύφεση στην Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία δηλαδή μία Ευρωζώνη, η οποία βουλιάζει και μια Ελλάδα που κατρακυλάει διαρκώς» ενώ αντικρούοντας τα περί λαϊκισμού που η κ. Ασημακοπούλου χρέωνε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Λαφαζάνης είπε: «Καταστρέφονται τα πάντα στην Ευρώπη και μου λέτε ότι είμαι λαϊκιστής, επειδή μιλάω εναντίον της λιτότητας;

Ενδεικτικό παράδειγμα του «νέου ολοκληρωτισμού στην Ευρώπη» είναι η πρόσφατη πολιτική ανατροπή στη Γαλλία, «μια κουβέντα είπε ο υπ. Οικονομικών της Γαλλίας και άλλαξαν όλη την κυβέρνηση, γιατί έθιξε την κα Μέρκελ» επισήμανε ο κ. Λαφαζάνης.

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση υπογράμμισς πως «δίνει καθημερινά τη χαριστική βολή στη χώρα» και πρόσθεσε «Μια κυβέρνηση οικτρής μειοψηφίας, που έχει καταρρεύσει. Δεν αντιπροσωπεύει σχεδόν τίποτα, δεν υπάρχει μέσα στο λαό, όχι να βάζει φόρους να κάνει επιδρομές στα εισοδήματα και να καταστρέφει την οικονομία». Μάλιστα τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να δώσει φιλί ζωής σε μια καταστροφική κυβέρνηση. Η συζήτηση δεν αφορά το θέμα του προέδρου αλλά για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την οποία δεν δίνουμε».

 

By