Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Θα βρεθεί κοινός τόπος στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Είναι μνημονιακή δέσμευση οι απολύσεις στο δημόσιο και θα υλοποιηθεί»

fosphotos.com
fosphotos.com

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει κομματική συναίνεση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι τελικά θα βρεθεί ένα κοινός τόπος στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, έτσι ώστε και ο θεσμός να εκπροσωπηθεί από ένα πρόσωπο που θα απολαμβάνει της ευρείας πλειοψηφίας της Βουλής, αλλά και να αποτρέψουμε το σενάριο που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί την εκλογή για να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις, κάτι που αντιτίθεται πλήρως στο πνεύμα του Συντάγματος».

Επιπρόσθετα ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει αν είναι απλά ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής για να ξεπεράσουμε τον σκόπελο των 180 βουλευτών. Το πρόσωπο του Προέδρου πρέπει να συμβολίζει μια ευρύτερη συναίνεση».

Σχολιάζοντας τις ζυμώσεις που γίνονται εντός της ΝΔ για την επανένωση της κεντροδεξιάς, ο υπουργός επισήμανε πως «σε μια προσπάθεια διεύρυνσης και ενσωμάτωσης προσώπων η Νέα Δημοκρατία δεν θα κάνει εκπτώσεις στις αξίες της και στις βασικές της πολιτικές» και πρόσθεσε «συμπολίτες μας σήμερα είναι κομματικά ορφανοί και η ΝΔ μπορεί να τους εκφράσει ως η μεγάλη κεντροδεξιά δύναμη εκσυγχρονισμού της χώρας».

Ωστόσο άφησε σαφέστατες αιχμές σε όσα στελέχη της ΝΔ απευθύνουν πολιτικά προσκλητήρια επανένταξης λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Αυτό που ορισμένοι δεν υπολογίζουν στο ιδιότυπο παιχνίδι πολιτικών μεταγραφών είναι ότι μπορεί να έρθει κάποιος που να φέρει κάποιους μαζί του, αλλά να διώξει πολύ περισσότερους».

Σχετικά,τέλος, με τις απολύσεις στο δημόσιο δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο πως «είναι μία από τις πολλές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα από το 2012. Ο στόχος αυτός είχε συμφωνηθεί και επικαιροποιηθεί το 2013 και από τα τρία κόμματα που αποτελούσαν τότε την κυβέρνηση και αποτελεί μνημονιακή δέσμευση».

By