Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης: Καλώ τον Τσίπρα να πάρει θέση για την αξιολόγηση των υπαλλήλων

«Οι υπάλληλοι που δεν θα συνεργαστούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές κυρώσεις»

fosphotos.com
fosphotos.com

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 19 δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον alpha 9.89 ο κ. Μητσοτάκης ύψωσε εκ νέου τους τόνους υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Η στάση ορισμένων δημάρχων πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο εμάς, αλλά και τους πολιτικούς προστάτες τους. Πρέπει να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα στον τόπο μας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να πάρει επιτέλους θέση. Με ποιο επιχείρημα κάποιος αντιδρά σε έναν επανέλεγχο όταν υπάρχουν στοιχεία ότι είχαν γίνει λαθροχειρίες

Ο υπουργός επισήμανε «Δεν ψάχνουμε να γεμίσουμε καμία δεξαμενή. Ψάχνουμε να αποκαταστήσουμε επιτέλους στη χώρα τους κανόνες νομιμότητας.» και προειδοποίησε πως «οι υπάλληλοι που δεν θα συνεργαστούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές κυρώσεις. Έχουμε μια ψηφισμένη διάταξη από τη Βουλή που λέει το αυτονόητο: Να επανελέγξουμε μετατροπές συμβάσεων για να δούμε αν έγιναν με νόμιμο τρόπο».

«Η συζήτηση για το Δημόσιο ξεπερνά πλέον κατά πολύ τη στείρα συζήτηση περί απολύσεων και διαθεσιμότητας. Τα προβλήματα του δημοσίου είναι πολύ πιο σύνθετα. Η συζήτηση με την τρόικα γίνεται επί αυτών των ζητημάτων και όχι επί ποσοτικών στόχων, που έτσι και αλλιώς κλείνουν στο τέλος του 2014″ σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με τις διπαραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τροϊκα, τόνισε πως «η κυβέρνηση υλοποιεί ένα πολύ δύσκολο μεταρρυθμιστικό έργο. Αν υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν συζήτησης με τους πιστωτές, όπως για μια επιβεβλημένη κατά τη γνώμη μου χαλάρωση της φορολογικής πολιτικής, αυτά θα συζητηθούν» και πρόσθεσε: «Υπάρχει κόπωση. Κανείς δεν είπε ότι το έργο που κάνουμε είναι εύκολο. Είμαστε στα τελευταία χιλιόμετρα ενός μαραθωνίου και πρέπει να βρούμε την ενέργεια για να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας. Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες της χώρας. Ένα συμβόλαιο με τους πολίτες για το πώς θα πορευτεί η χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή».

Τέλος δήλωσε αντίθετος με το ενδεχόμενο επίσπευσης της προεδρικής εκλογής λέγοντας: «Δεν μπορεί να συζητηθεί επίσπευση της προεδρικής εκλογής. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει κανονικά, το 2015. Υπάρχει θεσμική τάξη στη χώρα, η οποία πρέπει να τηρείται».

 

By