Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΟΛΜΕ: Ζητά συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά

Για το ζήτημα των συναδέλφων τους που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας

olme

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζητούν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για το ζήτημα των συναδέλφων τους που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας αλλά και της κατάργησης τριών τομέων στην επαγγελματική εκπαίδευση που είχε ως συνέπεια, όπως αναφέρουν, 20.000 μαθητές να χάσουν τον εκπαιδευτικό τους προσανατολισμό.

Το θέμα θα συζητηθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου σε συνάντηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο και ενώ συνεχίζεται στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας η συμβολική κατάληψη που πραγματοποιούν από το πρωί εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ είχαν συνάντηση με τον υπουργό με αντικείμενο συζήτησης την τροποποίηση του πειθαρχικού δικαίου για τα πειθαρχικώς διωκόμενα παραπτώματα εκπαιδευτικών.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων σε ποσοστό της τάξης του 70% – 80%. «Το πιο σημαντικό θέμα είναι να ξεχωρίσεις τη συμπεριφορά τους μέσα στην υπηρεσία με εκείνη έξω από την υπηρεσία. Δεν μπορεί η δεύτερη, όταν δεν πρόκειται για μεγάλα αδικήματα, για κακουργήματα δηλαδή, να επηρεάζει την τύχη τους μέσα στο σχολείο. Όπως επίσης δεν μπορεί να είναι στην τύχη και στο έλεος κάθε αυθαίρετης καταγγελίας που τους οδηγεί εκτός υπηρεσίας και να τους βασανίζει για πάρα πολλά χρόνια» τόνισε  ο κ. Λοβέρδος.

By