Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παλικαρίσια προσπάθεια και 1-1 ο ΠΑΟΚ με την Φιορεντίνα -στο 88′ έχασε τη νίκη

Eνας ψυχωμένος ΠΑΟΚ, μία ομάδα που έκανε κατάθεση ψυχής και ένας προπονητής που ανακάτεψε την τράπουλα όταν έπρεπε μαζί με τους οπαδούς του, πήραν μία παλικαρίσια ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Φιορεντίνα.

omada-615x400Το 0-1  με γκολ του Μάρτενς στο 81΄ενώ η ισοφάριση για τους Ιταλούς ήρθε στο 88΄ από στημένη φάση.

Η Φιορεντίνα ήταν η κυρίαρχη του αγώνα από το πρώτο λεπτό με τους «βιόλα» να πολιορκούν την άμυνα του ΠΑΟΚ που περίμενε πολύ πίσω τους Ιταλούς.

Ο Πιζάρο ήταν αυτός που οργάνωνε το παιχνίδι των γηπεδούχων και από τα δικά του πόδια ξεκινούσαν οι περισσότερες επιθέσεις των «βιόλα» που είχε την υπεροχή. Κι όμως την πρώτη μεγάλη ευκαιρία είχε ο ΠΑΟΚ! Στο 13΄ ο Αθανασιάδης έβγαλε υπέροχη κάθετη μπαλιά στον Περέιρα που μπήκε στην περιοχή έπιασε το σουτ υπό πίεση απέναντι στον Ταταρουσάνου αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία ήρθε για την Φιορεντίνα στο 25΄ όταν μετά από αντεπίθεση ο Βάργκας έκοψε την μπάλα στον επερχόμενο Γκόμεζ ο οποίος πλάσαρε με την μία απέναντι στον Γλύκο αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Ιταλοί συνέχιζαν να πολιορκούν την άμυνα του ΠΑΟΚ που με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν. Στο 30΄ ξανά από αντεπίθεση όταν ο διαιτητής δεν έδωσε φάουλ έξω από την περιοχή της Φιορεντίνα στον Σαλπιγγίδη, ο Γκόμεζ έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία όταν, μετά από «σκάψιμο» της μπάλας από τον Κουαδράδο, ο Γκόμεζ έπιασε την κεφαλιά απέναντι στον Γλύκο ο οποίος πραγματοποίησε μία εκπληκτική απόκρουση.

Η Φιορεντίνα δεν σταμάτησε λεπτό να πιέζει με τον Βάργκας να χάνει και αυτός ευκαιρία πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ενώ στο 43΄ ο Κουαδράδο μπήκε με ταχύτητα από την δεξιά πλευρά έβγαλε την παράλληλη μπαλιά αλλά δεν πρόλαβε κανένας συμπαίκτης του να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ κράτησε την μπάλα. Στο 54΄ μάλιστα ο Δικέφαλος πέτυχε γκολ με τον Αθανασιάδη, αλλά ο βοηθός υπέδειξε λαθεμένα οφσάιντ. Ενώ, στο 75΄ ο Γκόμεζ έπεσε στην περιοχή ζητώντας πέναλτι (που ήταν).

Στο 81΄ ο ΠΑΟΚ έστειλε τους Έλληνες στα ουράνια! Ο Γκολάσα με μια αντρίκια προσπάθεια πήρε τις κόντρες, έδωσε στον Κλάους μέσα στην περιοχή, αυτός την έσπασε στον Μάρτενς που με πλασέ σημείωσε το 0-1 και έριξε στο καναβάτσο του Ιταλούς. Μετά από δύο λεπτά ο Γκόμεζ έχασε απίστευτο τετ α τετ με τον Γλύκο να τον νικάει ξανά. Ωστόσο στο 88΄ ήρθε η ισοφάριση για την Φιορεντίνα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πασκουάλ. Το παιχνίδι έληξε τελικά 1-1 με τον ΠΑΟΚ να χάνει μέσα από τα χέρια του την νίκη αλλά να παίρνει μία παλικαρίσια ισοπαλία.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς,Βίτορ, Κίτσιου, Σπυρόπουλος(90΄Τζαβέλλας), Τζιόλης, Τζανδάρης, Γκολάσα, Περέιρα (46΄ Μαντούρο), Σαλπιγγίδης (71΄ Μάρτενς), Αθανασιάδης

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, Μπασάντα, Τόμοβιτς, Πασκουάλ, Βάργκας, Πιζάρο, Κουαδράδο, Κούρτιτς, Λατσάρι Γκόμεζ.

By