Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πατέρας (Σούλης Μαρκόπουλος) εναντίον γιού! Ιστορικό παιχνίδι στο PAOK SPORTS ARENA

Ιστορικό παιχνίδι σήμερα στο PAOK SPORTS ARENA, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της Α1, στον έναν πάγκο θα κάθεται ο πατέρας, και στον άλλον ο γιός!

markopoulos02-604x345Στο ΠΑΟΚ – Κόροιβος (5μμ) ο Σούλης Μαρκόπουλος θα αντιμετωπίσει τον γιό του Χάρη. Τους έχει ξανατύχει, στο τουρνουά της Πάτρας, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟΚ του Σούλη να κερδίζει τον Κόροιβο του Χάρη, σήμερα θα γίνει για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι.

Μέχρι το καλοκαίρι, και για πέντε χρόνια, ο Χάρης ήταν βοηθός του πατέρα του στον ΠΑΟΚ, καθώς είχαν προσληφθεί μαζί το 2009. Αυτό το καλοκαίρι, ο Χάρης αποφάσισε να… αυτονομηθεί και να ακολουθήσει καριέρα πρώτου προπονητή, αποδεχόμενος την πρόταση από την ομάδα της Αμαλιάδας.

«Υπάρχει μία ιδιαιτερότητα, είναι αλήθεια αυτό, αλλά πρόκειται για κάτι που απασχολεί περισσότερο τα media και όχι εμάς. Είμαστε επαγγελματίες και πάντα, όταν έρχεται η ώρα του αγώνα το μυαλό είναι μόνο στην ομάδα σου και πουθενά αλλού. Με τους ρυθμούς που έχουμε, έτσι κι αλλιώς, είναι δύσκολο να προλάβουμε να κάνουμε την προετοιμασία μας όπως θέλουμε για τον κάθε αγώνα, οπότε αναπόφευκτα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αλλαγές στον τρόπο σκέψεις και προετοιμασίας. Είναι πάντως ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα και αυτό ισχύει και για τα συναισθήματα», είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, για τη σημερινή “ενδοοικογενειακή” μάχη.

«Ο Χάρης έχει ξεκινήσει από φέτος έναν διαφορετικό δρόμο, δύσκολο, γεμάτο συγκινήσεις, συνεχόμενες προκλήσεις και εμπόδια. Έτσι είναι η δική μας δουλειά. Γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να έχει υπομονή και επιμονή, είναι αρκετά καταρτισμένος αλλά έχει και πολλά να μάθει ακόμη, όπως άλλωστε μαθαίνω και εγώ. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να τον κρίνουμε, Έχει τις προϋποθέσεις για να κάνει καριέρα, δουλεύει, χρειάζεται και διορατικότητα για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που θα συναντήσει με σωστό τρόπο», είπε ο πατέρας για τον γιό…

Από την πλευρά του, ο Χάρης Μαρκόπουλος έρχεται αρκετά φορτισμένος σήμερα στο PAOK SPORTS ARENA, στο σπίτι του για πέντε χρόνια, για να συναντήσει τον πατέρα του.

«Δεν φτάνουν δύο ζωές για να του ανταποδώσω αυτά που μου έχει δώσει» ήταν η ατάκα του Χάρη, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την επιστροφή του για να αντιμετωπίσει τον πατέρα του κι ανέλυσε τις έξι φράσεις, που κρατάει από τον Σούλη Μαρκόπουλο…

«- Πριν αντιδράσεις, ΣΚΕΨΟΥ! (Έτσι με συμβούλευε πάντα και αυτό  κάνω).

– Πριν μιλήσεις, ΑΚΟΥ! (Πάντα τον άκουγα. Και όσες φορές δεν τον άκουσα βγήκα χαμένος. Είναι ένας σοφός του μπάσκετ).

– Πριν κριτικάρεις, ΠΕΡΙΜΕΝΕ! (Δεν περιμένω, δεν μπορώ και απαγορεύεται να τον κρίνω, ειδικά εγώ.).

– Πριν προσευχηθείς, ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ! (Προσεύχεται πάντα για μένα, πάντα συγχωρεί τα λάθη μου. Δεν μου φτάνουν δυο ζωές για να του ανταποδώσω αυτά που μου έχει δώσει).

– Πριν διεκδικήσεις, ΠΡΟΣΦΕΡΕ! (Η ζωή το έφερε έτσι και έχουμε καθήκον να διεκδικήσουμε  τη νίκη. Έχω χρέος να προσφέρω στην ομάδα που μου ανέθεσε τις τύχες της).

– Πριν εγκαταλείψεις, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΠΑΛΙ! (Αυτό το έμαθα στον ΠΑΟΚ  και δεν θα το εγκαταλείψω ποτέ)»

Όσο για το παιχνίδι;

Ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες, μετά την συντριβή στο Κράσνονταρ με 41π διαφορά (87-46). Ήταν η πρώτη φετινή ήττα, και βαριά κι ασήκωτη.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μαργαρίτη, που έχει θλάση στους προσαγωγούς και θα μείνει εκτός αγώνων για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες, ενώ πιθανότατα θα παίξει ο Χαραλαμπίδης, καθώς το διάστρεμμα που έπαθε στη Ρωσία, δεν ήταν βαρύ.

«Ο Κόροιβος είναι μία ομάδα με πολύ καλό τρίποντο και από τις τρεις κορυφαίες του πρωταθλήματος στην αναλογία ασίστ/λαθών στο παιχνίδι. Εξαντλεί τον χρόνο της επίθεσης μέχρι να βρει την καλύτερη δυνατή επιλογή και όλα τα παιχνίδια τα διεκδίκησε μέχρι το τέλος. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας και με τις αδυναμίες που έχουμε αυτή την στιγμή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο του αγώνα, ώστε να κάνουμε αυτά που πρέπει και να είμαστε ανταγωνιστικοί για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», σχολίασε ο Σούλης Μαρκόπουλος, σκιαγραφόντας το προφίλ της ομάδας της Αμαλιάδας.

 

By