Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια

«Τα δύσκολα πέρασαν, τώρα έχει μόνο προς τα πάνω» ανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

samaras700

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, θέτοντας παράλληλα τα «διλήμματα» των ευρωεκλογών.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα, γιατί με πολλές θυσίες ξεπεράσαμε τα πιο δύσκολα και είμαστε κοντά στο να κάνουμε πράγματα που μέχρι πρόσφατα, ορισμένοι τα θεωρούσαν αδιανόητα. Τα πρωτογενή πλεονάσματα, το κοινωνικό μέρισμα, το τέλος της ύφεσης, την ανάκαμψη που πλησιάζει, τα αμφισβητούν οι εκπρόσωποι της μιζέριας, οι κήρυκες του διχασμού, εκείνοι που εχθρό τους έχουν ορίσει την επιτυχία της χώρας. Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι τα δύσκολα πέρασαν και «τώρα έχει μόνο προς τα πάνω».

Ο λαός υπέφερε πάρα πολύ, αλλά Αργεντινή, όπως κάποιοι θα ήθελαν, δεν γίναμε. Είμαι σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε φθάσει το επίπεδο προ κρίσης είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: Κάποιοι λένε ότι ευημερούν μόνον οι αριθμοί. Πράγματι σήμερα ευημερούν οι αριθμοί αλλά πριν δύο χρόνια δεν ευημερούσαν ούτε οι αριθμοί. Αν βουλιάζουν οι αριθμοί είναι το χειρότερο προμήνυμα ότι σύντομα θα υποφέρουν και οι άνθρωποι. Τώρα σταθεροποιήθηκε η οικονομία και σύντομα θα έχουμε ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερο εισόδημα. Ποτέ δεν έγιναν τόσο μαζεμένες μεταρρυθμίσεις, ποτέ δεν διορθώθηκαν τόσες αγκυλώσεις. Τώρα που η χώρα αλλάζει εποχή κάποιοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα να γυρίσει πίσω η χώρα στην κρίση και στα μνημόνια. Γι αυτό ενοχλήθηκαν τόσο που βγήκαμε στις αγορές, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς  υπενθύμισε  τη στήριξή του ΣΥΡΙΖΑ σε τρομοκράτες, την αμφισβήτηση από στελέχη του διεθνών συνθηκών όπως αυτή της Λωζάνης, ενώ τον κατήγγειλε και για διχαστικό λόγο.

«Τι θα κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βαρβάρους;» ρώτησε  ρητορικά, ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «θα εξαφανιστούν όταν περάσει η κρίση. Αναδείχθηκαν, καταγγέλλοντας τα μνημόνια, θρέφονται από την κρίση και εχθρό τους έχουν την ανάπτυξη. Γι” αυτό προσπαθούν να επαναφέρουν την κρίση. Νοσταλγούν την εποχή που οι κουκουλοφόροι έκαιγαν τις πόλεις, όταν τα πανεπιστήμια ήταν εστίες ανομίας, όταν οι μετανάστες έμπαιναν ανενόχλητοι στη χώρα. Εμείς γυρίζουμε σελίδα και εκείνοι θέλουν η Ελλάδα να γυρίσει στο χθες και στο χάος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει φυσιολογική χώρα, γι” αυτό θέλει νέα μνημόνια, όμως δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια, δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την χώρα. Είναι συνώνυμο της αστάθειας, έχει σημαία του και βασική του επιδίωξη την αστάθεια, αλλά δεν θα του περάσει».

By