Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σειρά επαφών Μοσχοβισί με την ελληνική κυβέρνηση

«Το πρωί ο πρώην Γάλλος ΥΠΟΙK συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά»

moscovisiAAAA

 

Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος πραγματοποιεί σειρά επαφών με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών συναντάται αυτή την ώρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο. Νωρίτερα συναντήθηκε  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, όπου στο  επίκεντρο βρέθηκαν  το Σχέδιο Ανάπτυξης που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο και η αξίωση της ελληνικής πλευράς να εφαρμοστεί η απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου του 2012 για τη μείωση του χρέους.

Προηγήθηκε η συνάντηση του πρώην Γάλλου ΥΠΟΙΚ τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενώ, στη συνέχεια, αναμένεται να συναντηθεί  με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια.

Ο Γάλλος αξιωματούχος είναι προγραμματισμένο να λάβει μέρος το απόγευμα και στη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι.

Πέραν των εξελίξεων στη Γαλλία, η συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία και για το γεγονός ότι ο κ. Μοσκοβισί θεωρείται ένας από τους βασικούς υποψηφίους για τη θέση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, θέση που έχει ήδη εγκαταλείψει ο αμφιλεγόμενος πρώην Επίτροπος Ολι Ρεν.

By