Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε αδιέξοδο οι ελληνικές ομάδες βόλεϊ

Το παράδειγμα του Παναθηναϊκού, λίγους μήνες πριν, είναι ενδεικτικό (όταν ήταν αδύνατο να καλύψει συμβόλαια αθλητών φτάνοντας στα όρια της κατάρρευσης –κι ευτυχώς για τους πράσινους, βρέθηκε ο τρόπος να σωθεί)

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÌÐÏÕÍÔÂÁ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2010-2011)

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει πολλοί σύλλογοι του ελληνικού βόλεϊ που –σε ορισμένες περιπτώσεις- δεν μπορούν να στηρίξουν ούτε τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Το παράδειγμα του Παναθηναϊκού, λίγους μήνες πριν, είναι ενδεικτικό (όταν ήταν αδύνατο να καλύψει συμβόλαια αθλητών φτάνοντας στα όρια της κατάρρευσης –κι ευτυχώς για τους πράσινους, βρέθηκε ο τρόπος να σωθεί).
Περιττό βέβαια, να πούμε ότι το (οικονομικό) πρόβλημα διογκώνεται όταν μιλάμε για την Ευρώπη, εκεί όπου μόλις δύο ανδρικές και τρεις γυναικείες ομάδες θα παίξουν εφέτος.

Στους άνδρες είναι ο Ολυμπιακός (που θα αγωνιστεί και φέτος στο Champions League) και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης (αυτός, στο Challenge Cup).

Στις γυναίκες είναι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ που θα πάνε στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας (CEV Cup), ενώ το παρών θα δώσει για πρώτη φορά στην Ευρώπη και ομάδα της Νάξου, ο Παναξιακός (στο Challenge Cup).

Να θυμίσουμε την πρόσφατη αποχώρηση από τα ευρωπαϊκά παρκέ του υπέροχου Φοίνικα Σύρου –αυτός, όχι για οικονομικούς λόγους αλλά, γιατί το κλειστό γυμναστήριό του «Δημήτριος Βικέλλας» δεν πληρούσε τους όρους της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Μήπως όμως κι αυτός, δεν είναι λόγος οικονομικής δυσχέρειας του συλλόγου; Γιατί, δεν μπορεί να γνώριζαν στην κοσμοπολίτισσα Σύρο πως, το γυμναστήριό τους δεν ήταν επαρκές –όταν, μάλιστα, κάτι τέτοιο είχε επισημανθεί αρκετούς μήνες πριν, σε ένα final 4 Κυπέλλου Ελλάδας…

Επιπροσθέτως να σημειώσουμε πως, λύση μπορούσε να δοθεί για τον Φοίνικα –με… μεταφορά του στην Αθήνα, ως έδρα των αγώνων- αλλά, κι αυτό, θα κόστιζε οικονομικά…

Bαγγέλης Μελέκογλου 

By