Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε περίπτερα της ΔΕΘ ο Σαμαράς

«Επισκέφθηκε το περίπτερο των ΚΕΠ όπου τον υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

samaras-deth-papamimikosA

Σε περίπτερα της ΔΕΘ περιηγήθηκε  ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Μεταξύ άλλων επισκέφθηκε το περίπτερο των ΚΕΠ, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έδωσε την ταυτότητά του και έβγαλε σε ένα λεπτό πιστοποιητικό γέννησης με το νέο σύστημα των ΚΕΠ για την έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων.

Αμέσως μετά, σε περίπτερο του CERN, τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού και τον ενημέρωσε για τα πειράματα και τις έρευνες που γίνονται σχετικά με το σύμπαν, τη σύνθεση και τη δημιουργία του.

Οι τρεις έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στο CERN του παρουσίασαν σε οθόνη που μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο τι διαδικασία υπήρχε σε εξέλιξη στον μεγάλο επιταχυντή στην Ελβετία.

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους Έλληνες, του είπε «είμαστε περήφανοι που είστε εκεί, έχουμε πικρία που φύγατε, όμως τώρα που αποδίδει η προσπάθεια για ανάκαμψη θέλουμε να επιστρέψετε στην Ελλάδα»».

«Το ελπίζουμε και εμείς κύριε πρωθυπουργέ, η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης και έχει πολλές δυνατότητες» απάντησαν οι επιστήμονες. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το περίπτερο με τις καινοτόμες επιχειρήσεις.

By