Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μήνυση Σιμπιλίδη!

Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Νομαρχία Μπαλάσκα

dikastirioΕπτά χρόνια χρειάστηκαν από το Μάϊο του 2007, όταν ο γνωστός πρώην βουλευτής Γιώργος Σιμπιλίδης κατέθεσε μήνυση ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Νομαρχία Κιλκίς, για το θέμα των απευθείας αναθέσεων έργων.

Έκτοτε, από τον έλεγχο που διενήργησε το αρμόδιο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, παραδόθηκε πόρισμα στην Εισαγγελία Κιλκίς, βάσει του οποίου διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα.

Από 9 έργα που ελέχθησαν (ο έλεγχος αναμένεται να επεκταθεί σε μερικές δεκάδες ακόμη), σε 3 από αυτά δεν προκύπτει ότι δεν εκτελέστηκαν τα έργα, τα οποία αναγράφονται στους σχετικούς τίτλους και σε 5 εξ’ αυτών εντοπίστηκαν παράνομες κατατμήσεις, προκειμένου να δοθούν απευθείας σε εργολάβους.

Συνολικά, η ζημία σε βάρος του δημοσίου υπολογίζεται στις 240.000 ευρώ και ήδη έχουν κληθεί για κατάθεση ως ύποπτοι τελέσεως των κακουργημάτων της απιστίας και των ψευδών βεβαιώσεων ο πρώην Νομάρχης και εν αργία δήμαρχος Κιλκίς, Βαγγέλης Μπαλάσκας, 5 νομαρχιακοί σύμβουλοι που αποτελούσαν μέλη της αρμόδιας νομαρχιακής επιτροπής και 7 υπηρεσιακοί παράγοντες. Ανάμεσα στους τελευταίους ο Διευθυντής Προγραμματισμού και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς. Μάλιστα, οι εισαγγελικές αρχές του νομού στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησαν από το ΣΔΟΕ να επισπεύσει τον έλεγχο και στα υπόλοιπα έργα.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ο Γιώργος Σιμπιλίδης στράφηκε εναντίον ομογάλακτων, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι πλην ενός αποτελούν προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στον νομό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By