Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την Πρωτομαγιά

H φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί μήνυμα αντίστασης στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση

Μενέλαος Μυρίλλας
Μενέλαος Μυρίλλας

Στην πλατεία Συντάγματος κατέληξε η πορεία εκατοντάδων εργαζομένων που προηγουμένως πραγματοποίησαν συλλαλητήρια στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων εορτασμού για την εργατική Πρωτομαγιά.

Στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης οι οργανωτές αναφέρουν ότι η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί μήνυμα αντίστασης στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στην αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί ακόμη τιμή στους αγωνιστές που ίδρυσαν τα συνδικάτα και ξεκίνησαν την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εργατική Πρωτομαγιά, κατατέθηκαν το πρωί στεφάνια στο Πολυτεχνείο και στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

«Η εργατική πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλλά και επίκαιρων αγώνων για τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Το μήνυμα που στέλνει εν όψει των εκλογών η εργατική πρωτομαγιά είναι ένα μεγάλο μήνυμα προοδευτικής ανατροπής στη χώρα και αυτό το μήνυμα θα καταγραφεί και θα επιβεβαιωθεί στις κάλπες», τόνισε.

Η θυσία των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής «μας εμπνέει στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες», δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την κατάθεση στεφάνου στον χώρο.

By