Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συναγερμός στην ελληνική κυβέρνηση μετά το διάταγμα Πούτιν

Το θέμα πιθανότατα θα τεθεί και στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 6.30 το απόγευμα

frouta laxanika eisagvges exagwges

Συναγερμός επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση μετά το διάταγμα Πούτιν που προβλέπει την «απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ήδη, η αρμοδία υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τις εισαγωγές πουλερικών από τις ΗΠΑ. Εκπρόσωπος της ωστόσο απέφυγε να διευκρινίσει ποια άλλα προϊόντα μπορεί να ενταχθούν στον κατάλογο. Είπε όμως πως οι απαγορεύσεις στις εισαγωγές που θα πλήξουν αγροδιατροφικά προϊόντα από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι «αρκετά σημαντικές».

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti, θα απαγορευθεί η εισαγωγή όλων των φρούτων και των λαχανικών από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύσκεψη για το θέμα θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, για να αξιολογηθεί η κατάσταση, ενώ ανάλογη σύσκεψη έγινε χθες το βράδυ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει καταστροφική για την ελληνική οικονομία την απόφαση της κυβέρνησης να συμμετάσχει στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Ρωσίας και την καλεί να τις διακόψει.

Το θέμα πιθανότατα θα τεθεί και στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 6.30 το απόγευμα. Η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τη ρωσική αγορά ξεπερνά σήμερα τα 600 εκατομμύρια δολάρια.

By