Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή και η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

«Στη σκιά της προεδρολογίας η αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος»

kouvelis-fotisA

Στη σκιά της προεδρολογίας που έχει φουντώσει με επίκεντρο το όνομα του Φώτη Κουβέλη αλλά και των σοβαρών ενδοκομματικών τριγμών που δεν λένε να κοπάσουν, συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα  του κόμματος. Η συνεδρίαση θα έχει προαπαρασκευαστικό χαρακτήρα καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος όπου αναμένεται να μπουν στον τραπέζι όλες οι πολιτικές εισηγήσεις των στελεχών της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την πορεία του κόμματος αλλά και την ενδεχόμενη υποψηφιότητα Κουβέλη για την προεδρία.

Ταυτόχρονα άγνωστο είναι αν τελικά γίνει το, προγραμματισμένο για τα μέσα Σεπτεμβρίου, συνέδριο του κόμματος με πολλά στελέχη να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τους στόχους του αλλά και  τον Σπύρο Λυκούδη να ζητά την αναβολή του συνεδρίου στο οποίο, όμως, είχε διαμηνύσει από την αρχή του καλοκαιριού πως δεν θα συμμετάσχει.

Ήδη, στη σημερινή κοινή συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής και ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, η Μεταρρυθμιστική Τάση αναμένεται να καταθέσει κείμενο ζητώντας την αναβολή του συνεδρίου και επιχειρηματολογώντας επί της σχετικής ανάγκης.

Για μικρή μόνο αναβολή, της τάξεως των δύο εβδομάδων μιλούν στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου, μέχρι να δουν πως θα εξελιχθεί και τι διαστάσεις θα πάρει η συζήτηση γύρω από το όνομα του Φώτη Κουβέλη για την προεδρία της δημοκρατίας.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου πάντως επιμένουν πως η όλη συζήτηση γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει στον κατάλληλο χρόνο, οπότε και το κόμμα θα πάρει συγκεκριμένη θέση αναάλογα με τις πολιτικές συνθήκες.

By