Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τζιμ Γιονγκ Κιμ: «Χάνουμε τη μάχη κατά του Έμπολα»

Λόγω έλλειψης επαρκούς διεθνούς αλληλεγγύης και κατανόησης

pagkosmia-trapeza-proedros

«Χάνουμε τη μάχη κατά του Έμπολα« υποστήριξε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ θεωρώντας ως βασικό λόγο την έλλειψη επαρκούς διεθνούς αλληλεγγύης και κατανόησης.

«Αυτή τη στιγμή χάνουμε τη μάχη», σημείωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην έδρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στο Παρίσι, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τους προέδρους του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και άλλων διεθνών οργανισμών.

«Ορισμένες χώρες δεν ανησυχούν παρά μόνο για τα δικά τους σύνορα» κάτι που είναι «πολύ ανησυχητικό» για τον Κιμ, σύμφωνα με τον οποίο «δεν συνειδητοποιούμε πάντα την ανάγκη της αλληλεγγύης» σε διεθνές επίπεδο.

Ωστόσο, χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία.

Η Παγκόσμια Τράπεζα πρόσφατα εκτίμησε ότι η επιδημία θα μπορούσε να στοιχίσει 32 δισ. δολάρια στην Αφρική.

Ο ΟΗΕ έχει λάβει μέχρι τώρα το 38% του ποσού του 1 δισεκατομμυρίου, για το οποίο έχει απευθύνει έκκληση και το οποίο προορίζεται για τις ανθρωπιστικές ανάγκες που συνδέονται με την επιδημία του θανατηφόρου ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό στη Δυτική Αφρική, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος τύπου του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

«Το ποσό των 217 εκατομμυρίων δολαρίων που μας έχουν υποσχεθεί (…) δεν έχει ακόμα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς», εξήγησε ο ίδιος.

Με τις υποσχέσεις για δωρεές το ποσό που ζητά ο ΟΗΕ πρόκειται να καλυφθεί κατά 60%.

By