Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το συγκινητικό μήνυμα Βαρθολομαίου (βίντεο)

Εκατοντάδες προσκυνητές παρακολούθησαν μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης την ακολουθία για την κοίμηση της Θεοτόκου στην ιστορική ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά

vartholomaios

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Θείας Λειτουργίας που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τουρκία.

Εκατοντάδες προσκυνητές παρακολούθησαν μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης την ακολουθία για την κοίμηση της Θεοτόκου γύρω από την μισογκεμισμένη μονή.

Ο Οικουμενικό Πατριάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισαν κλήρος και λαός προκειμένου να γίνει σε αυτό τον ιστορικό χώρο η σημερινή Θ. Λειτουργία.

«Δεν έπαυσε να είναι ποτέ για τους χριστιανούς, οίκος και Θεού και πύλη του ουρανού. Γι αυτό και ελκύει δια μέσου των αιώνων, πιστούς εκ θαλάσσης και λίβα και από ανατολάς. Γι αυτό είμαστε και εμείς σήμερα στις Αγιασμένες αυλές της. Και ας μην έχει ηγούμενο και καλογήρους να μας υποδεχτούν ας μην έχει καμπάνα να χτυπά και να αντιλαλεί στα γύρω βουνά» σημείωσε συγκινημένος ο κ. Βαρθολομαίος.

[video_embed]
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από realmedialive[/video_embed]

Πηγή: real.gr

By