Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τρεις σοροί ανασύρθηκαν στις ακτές της Λέσβου

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Οι σοροί μιας γυναίκας και ενός παιδιού βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε παραλίες της Σκάλας Ερεσσού και στο Ταβάρι αντίστοιχα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως βρίσκονταν στη θάλασσα για τουλάχιστον δύο ημέρες

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί έρευνες των Λιμενικών αρχών Λέσβου, Χίου και Λήμνου για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων, πιθανότατα από ναυάγιο σκάφους με μετανάστες.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι θα πρέπει το ναυάγιο βάρκας με μετανάστες, να συνέβη πριν από λίγες ημέρες ενώ οι θυελλώδεις νότιο -δυτικοί  άνεμοι που πνέουν από χθες τα παρέσυραν στην περιοχή αυτή, όπου δεν αποβιβάζονται μετανάστες αφού βρίσκεται στην Δυτική πλευρά του νησιού. Έρευνες γίνονται επίσης και στα γειτονικά νησιά της Λήμνου και τη Χίου καθώς δεν είναι γνωστό ακόμη  σε ποιά περιοχή συνέβη το ναυάγιο.

Οι Αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν προσεγγίσει την οποιαδήποτε εκδοχή για το τι συνέβη στα θύματα, ενώ διευκρινίζουν ότι τις τελευταίες ημέρες «δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση για λαθραία μεταφορά μεταναστών ώστε οι έρευνες να προσανατολιστούν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Όπως αναφέρει το lesvosreport.gr τρίτη σωρός βρέθηκε πριν από λίγο, στην περιοχή των Βατερών.[space size=»30″]

By