Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι μιας ιστορικής πολιτικής αλλαγής»

«Σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας»

ÁËÅÎÇÓ ÔÓÉÐÑÁÓ 3ï ÖÅÓÔÉÂÁË ÍÅÏËÁÉÁ ÓÕÑÉÆÁ ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÅÊÄÇËÙÓÇ ÐÑÏÅÄÑÏÓ

«Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, για να υπάρξει, θα πρέπει ν’ αλλάξει», ανέφερε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Φλωρεντία και το ευρωπαϊκό εργαστήρι πολιτικών και διανοουμένων «Transform Europe».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ιστορική στιγμή της Ελλάδας τονίζοντας πως «η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι μιας ιστορικής πολιτικής αλλαγής», ενώ επιτέθηκε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και το ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι μια ενδεχόμενη διακυβέρνηση της Ελλάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τον «αναπροσανατολισμό των προοδευτικών δυνάμεων στον ευρωπαϊκό Νότο».

«Σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Σ΄αυτό το πλαίσιο, από τώρα, επιδιώκουμε τη συνεργασία κυβερνήσεων, αλλά και πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ξεκινώντας από τον ευρωπαϊκό Νότο», σημείωσε.

«Μια τέτοια συνεργασία», συνέχισε, «θα αξιοποιήσει τη θετική δυναμική η οποία θα αναπτυχθεί με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστορική τομή στην Ευρώπη, με Κυβέρνηση Αριστεράς στην Ελλάδα, θα ξεσηκώσει έναν άνεμο ελπίδας και ανατροπής σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Θα κινητοποιήσει τις δυνάμεις της προόδου και της κοινωνικής συνοχής σε όλη την Ευρώπη«.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ιδεολογία της λιτότητας που πνίγει την Ευρώπη και αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματός του για μια αλλαγή ρότας στην Ε.Ε.

«Η αλλαγή πορείας για την Ευρώπη αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα. Η εξελισσόμενη μετάσταση της κρίσης από την περιφέρεια της Ευρωζώνης στον πυρήνα της απαιτεί συλλογικές και ριζοσπαστικές λύσεις. Αν εργαστούμε μαζί, μπορούμε να μετατοπίσουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη σε προοδευτική κατεύθυνση, προς όφελος των λαών της», τόνισε.

By