Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σάλος με το «κατηχητικό» της Χρυσής Αυγής

paidia xa_in

Διαδικτυακός σάλος ξέσπασε χθες, μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας που δείχνει κατήχηση παιδιών ηλικίας 6-10 ετών σε γραφεία της Χρυσής Αυγής. Το θέμα ανέδειξε πρωτοσέλιδα και η εφημερίδα τα ΝΕΑ ενώ ξεκίνησαν και οι πολιτικές αντιδράσεις. Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με ανακοίνωση της, καταδίκασε τον προσηλυτισμό.

«Η Χρυσή Αυγή δείχνει για ακόμη μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπο της. Πλέον τα θύματα της είναι οι αθώες ψυχές 6 χρόνων  παιδιών. Η «Διάπλαση των Παίδων»που ξεκίνησε η Χρυσή Αυγή οδηγεί στον φανατισμό, στο Ναζισμό και στη Βία» αναφέρει στη δήλωσή της ενώ τονίζει πως όταν ο φασισμός εκφράζεται ως πολιτική οργάνωση είναι ακόμα πιο επικίνδυνος καλώντας σε αντίσταση και σε καμία αντοχή.

 

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση της Φ. Γεννηματά:

 

Η Χρυσή Αυγή δείχνει για ακόμη μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπο της. Πλέον τα θύματα της είναι οι αθώες ψυχές 6 χρόνων  παιδιών.

Η «Διάπλαση των Παίδων»που ξεκίνησε η Χρυσή Αυγή οδηγεί στον φανατισμό, στο Ναζισμό και στη Βία.

Η επιστροφή στο 1967 και τα κείμενα του Γεωργίου Γεωργαλά, η επιστροφή στο σκοταδισμό και το φασισμό, δεν πρέπει να περάσει.

Είναι μεγάλη η ευθύνη της πολιτείας, της κοινωνίας και πάνω από όλα των ίδιων των γονιών να μην επιτρέψουμε να δηλητηριαστούν αθώες ψυχές.

Ο φασισμός όταν εκφράζεται στις γειτονιές, στην καθημερινότητα, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος από όταν εκφράζεται ως πολιτική οργάνωση.

Ας το καταλάβουμε όλοι και ας αντισταθούμε.

Καμία ανοχή στο φασισμό και στη Χρυσή Αυγή.[space size=»30″]

By