Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

50 πολίτες στα χέρια μαχητών του Ισλαμικού Κράτους

Tουλάχιστον 50 αμάχους κρατούν αιχμαλώτους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μετά από επιδρομή εναντίον χωριού της κεντρικής Συρίας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ISIS-Flames-of-War-Propaganda-Video-01
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι άμαχοι απήχθησαν από το χωριό Μαμούζε στην κεντρική επαρχία Χάμα. Η είδηση για την απαγωγή δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι τώρα προκειμένου να μην απειληθούν οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν για την απελευθέρωση των ομήρων, και οι οποίες πλέον έχουν αποτύχει, διευκρίνισε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης.
Δέκα όμηροι, μεταξύ αυτών και έξι γυναίκες, είναι ισμαηλίτες, ένα παρακλάδι των σιιτών. Οι άλλοι 40 είναι σουνίτες, εκ των οποίων τουλάχιστον 15 είναι γυναίκες. «Υπάρχουν φόβοι ότι οι γυναίκες πουλήθηκαν ως σκλάβες», επεσήμανε ο Άμπντελ Ράχμαν.
Στο χωριό Μαμπούζε ζουν σουνίτες, ισμαηλίτες και αλαουίτες. Στις 31 Μαρτίου μαχητές του Ι.Κ. είχαν εκτελέσει στο χωριό αυτό τουλάχιστον 37 αμάχους, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, «καίγοντάς τους, αποκεφαλίζοντάς τους και εκτελώντας τους με σφαίρες».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)