Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εγκαταλείπουν τη Ρωσία EY, PwC και KPMG

EY, PricewaterhouseCoopers και KPMG αποχωρούν από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, με τον κατάλογο των εταιρειών που αποφασίζουν να κόψουν τους επιχειρηματικούς δεσμούς τους με τη χώρα να μακραίνει.

Η EY ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως «έχει αρχίσει μια αναδιάρθρωση της ρωσικής εταιρείας μέλους της προκειμένου να διαχωριστεί από το παγκόσμιο δίκτυο».

Ανέφερε επίσης ότι απασχολεί περισσότερα από 4.700 άτομα στη Ρωσία και πως η EY δεν θα εξυπηρετεί στο εξής πουθενά στον κόσμο πελάτες της ρωσικής κυβέρνησης, κρατικές επιχειρήσεις ή νομικά και φυσικά πρόσωπα στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Με χωριστές ανακοινώσεις τους χθες, Κυριακή, η PwC ανακοίνωσε ότι η PwC Russia αποχωρεί από το παγκόσμιο δίκτυο και η KPMG ότι προχωρά σε παρόμοια μέτρα.

Η PwC απασχολεί 3.700 άτομα στη Ρωσία, ενώ η ανταγωνιστική της περισσότερα από 4.500 άτομα σε Ρωσία και Λευκορωσία.

«Δεν επεδίωξαν τον παράλογο αυτό πόλεμο», ανέφερε σε σημείωμα προς τους εργαζομένους της, που είδε το Bloomberg, η PwC.

Η KPMG είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα έκοβε τους δεσμούς με ορισμένους πελάτες στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Η Deloitte, το τελευταίο μέλος της τετράδας των μεγάλων ελεγκτικών εταιρειών, είχε αναφέρει σε δήλωσή της στις 2 Μαρτίου πως «αξιολογεί τις δραστηριότητες και την παρουσία της στη Ρωσία». Στην ανακοίνωσή της ανέφερε, όμως, ότι δεν εξυπηρετούσε κανέναν οργανισμό της κεντρικής κυβέρνησης της χώρας.

By