Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Airbnb: Από την επιτυχία της Silicon Valley σε απολύσεις του 25% των εργαζομένων

H Airbnb είναι ίσως μία από τις πρώτες εταιρείες η οποία «χτυπήθηκε βάναυσα» από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η γνωστή πλατφόρμα να σχεδιάζει απολύσεις περίπου 1.900 υπαλλήλων (το 25% της εταιρείας).

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το The Information, το οποίο ανέφερε ότι τα νέα θα ανακοινωθούν στους υπαλλήλους από τον CEO, Μπράιαν Τσέσκι σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη.

«Περνάμε όλοι την πιο τρομακτική κρίση της ζωής μας, και καθώς άρχισε να εξαπλώνεται, οι παγκόσμιες μετακινήσεις πάγωσαν» αναφέρεται σε προσχέδιο της δήλωσης του κ. Τσέσκι. «Η δραστηριότητα της Airbnb δέχθηκε ισχυρό πλήγμα. Τα έσοδα φέτος αναμένεται να μειωθούν πάνω από 50% σε σχέση με το 2019» τονίζει.

Πριν από τις απολύσεις, η Airbnb είχε 7.500 υπαλλήλους. Η Airbnb θα σταματήσει έργα που σχετίζονται με ξενοδοχεία, τμήμα μεταφορών και πολυτελείς διαμονές, δήλωσε ο Τσέσκι.

«Τα ταξίδια σε αυτόν τον νέο κόσμο θα φαίνονται διαφορετικά και πρέπει να εξελίσσουμε την Airbnb ανάλογα», είπε.

Οι απολυμένοι υπάλληλοι των ΗΠΑ θα λάβουν 14 εβδομάδες βασικής αμοιβής συν μια επιπλέον εβδομάδα για κάθε χρόνο που εργάζονταν στην Airbnb, δήλωσε ο Τσέσκι. Η Airbnb θα παρέχει επίσης 12 μήνες υγειονομικής περίθαλψης για απολυμένους υπαλλήλους των ΗΠΑ, σημείωσε.

Η 11η Μαΐου θα είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα για τους υπαλλήλους της Airbnb που επηρεάζονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By