Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Airbnb: Οι εργαζόμενοί της μπορούν να δουλεύουν από παντού και για πάντα

Η ανάκαμψη από την πανδημία οφείλεται στην τηλεργασία, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Brian Chesky – «Κλειδί» η ελαστικότητα και η εξέλιξη στη νέα εργασιακή κανονικότητα

Η Αirbnb ανακοίνωσε την Πέμπτη πως οι εργαζόμενοί της θα μπορούν να δουλεύουν μέσω τηλεργασίας μόνιμα, είτε από το σπίτι, είτε από ξένες χώρες, ενώ θα μπορούν να επιλέξουν και το γραφείο.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Μπράιαν Τσέσκι, οι εργαζόμενοι που διαμένουν σε φτωχότερες περιοχές δε θα έχουν μείωση του μισθού τους, ενώ τόνισε πως η εταιρεία θα διοργανώνει συχνές επί προσωπικού συναντήσεις και επαγγελματικά ταξίδια σε θέρετρα. O Chesky υπογράμμισε πως η απόφαση αποτελεί μέρος του νέου εργασιακού σχεδίου της εταιρείας για τη διευκόλυνση της τηλεργασίας: «Ο επαγγελματικός κόσμος εξελίσσεται και γίνεται πιο ελαστικός όσον αφορά την εργασία, κάτι το οποίο συμβαίνει και στον τομέα μας. Δε θα είχαμε ανακάμψει τόσο γρήγορα από την πανδημία εάν εκατομμύρια εργαζόμενοι δε μπορούσαν να εργαστούν από τα Airbnb τους κατά τη διάρκεια των lockdowns».

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Τσέσκι ανακοίνωσε πως θα διαμένει και θα εργάζεται από διάφορα Airbnb για τους επόμενους μήνες, ακολουθώντας το παράδειγμα τεράστιας μερίδας εργαζομένων ανά τον πλανήτη. Η Airbnb ανέφερε, επίσης, πως έχει αναβαθμίσει την υπηρεσία της με 150 διαφορετικά updates τα οποία συμπεριλαμβάνουν παροχή υπηρεσιών όπως Wi-Fi στα ενοικιαζόμενα σπίτια και διαμερίσματα προς υποστήριξη της τηλεργασίας. Παράλληλα, η Airbnb συνεργάζεται με αρκετές κυβερνήσεις και τουριστικούς προορισμούς για την υποστήριξη των μακροπρόθεσμα εργαζόμενων από το εξωτερικό πελατών της.

By