Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Airbnb: Οι κρυφές καμέρες και οι ακυρώσεις ρίχνουν 12% τη μετοχή

Συνέχεια στον κατήφορο που έχει χαράξει στις συνεδριάσεις της Wall Street του Απριλίου είχε χθες η μετοχή της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, έπειτα από δημοσίευμα αμερικανικής ιστοσελίδας στο οποίο γινόταν εκτενής αναφορά για τις δυσάρεστες εμπειρίες των χρηστών.

Οι χρήστες της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης, αναφέρουν μεταξύ άλλων για την ύπαρξη κρυφών καμερών σε υπνοδωμάτια και μπάνια στα διαμερίσματα που διέμειναν, για ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής όπως και για περιστατικά αιφνίδιου καθαρισμού των χώρων. Στο δημοσίευμα της η ιστοσελίδα thebearcave.substack.com κάνει λόγο για πληθώρα παραπόνων από μεριάς των χρηστών.

Μετά τη δημοσιοποίηση του δημοσιεύματος η μετοχή της εταιρείας χθες στη Wall Street κατέγραψε ένα -4,90% δίνοντας συνέχεια την καθοδική πορεία που καταγράφει τον Απρίλιο, διαμορφώνοντας τις συνολικές της απώλειες στο -11,82%.

Πάντως, τα έσοδα της Airbnb το 2022 αυξήθηκαν κατά 40% σε ετήσια βάση και ήταν η πιο κερδοφόρα χρονιά της εταιρείας στην ιστορία. Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίκο ανέφερε αύξηση 16% στις ενεργές καταχωρίσεις κατά το δ΄ τρίμηνο του 2022 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021. Οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ωστόσο δεν ήταν σύμφωνες με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

By