Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Airbnb: Βγαίνει αλώβητη από την πανδημία και «βλέπει» ανάκαμψη του τουρισμού τη φετινή σεζόν

Παρά την καθίζηση που βίωσαε ο κλάδος των ταξιδίων πέρυσι, η Airbnb ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της για το τέταρτο τρίμηνο μειώθηκαν μόνο κατά 22% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Η εταιρεία, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, στην πρώτη της έκθεση των κερδών της έδωσε μια ελπιδοφόρα πρόβλεψη για τον ταξιδιωτικό κλάδο, ο οποίος επλήγη ανεπανόρθωτα από την πανδημία, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι η όρεξη των ανθρώπων για νέους προορισμούς θα αυξηθεί φέτος, καθώς τα εμβόλια έχουν περάσει στην «αντεπίθεση» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Τα ταξίδια επιστρέφουν και εστιάζουμε στην προετοιμασία για την ανάκαμψη του ταξιδιού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Airbnb.

Το γεγονός πως οι οικονομικές της απώλειες μείωθηκαν μόνο κατά 22%, είναι ένα σημάδι τόσο της «ανθεκτικότητάς της» ως εταιρείας όσο και της «ισχυρής οικονομικής πειθαρχίας», σύμφωνα με εκπροσώπους της.

Η Airbnb μείωσε σημαντικά τις δραστηριότητές της στα μέσα του έτους, απολύοντας περίπου το 25% του προσωπικού της, εκεμεταλλέυτηκε στο έπακρι την όρεξη των πιο τολμηρών πελατών της, οι οποίοι αναζητούσαν τοπικούς προορισμούς και κοντινές εξορμήσεις.

H Airbnb εμφάνισε πωλήσεις 859 εκατ. δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο του 2020, μειωμένα κατά 22% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Οι αναλυτές είχαν κάνει προβλέψεις για έσδοα 739,7 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Βloomberg.

Οι κρατήσεις για διανυκτερεύσεις και εμπειρίες, μια μέτρηση που αντιπροσωπεύει τον συνολικό αριθμό διαμονών επισκεπτών και τουριστικών δραστηριοτήτων που έχουν κάνει κράτηση μέσω της πλατφόρμας, μειώθηκαν κατά 39% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2019, στα 46,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο. Η ακαθάριστη τιμή κρατήσεων μειώθηκε κατά 31% στα 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακόμη και μετά την εκτίμησή της για ανάκαμψη του κλάδου, η Airbnb προβλέπει ότι τα ταξίδια τους επόμενους μήνες δεν θα μοιάζουν με αυτά πριν από την έναρξη της πανδημίας. «Θα δούμε μια μετάβαση από τα μαζικά σε ουσιαστικά ταξίδια» αναφέρει η εταιρεία σε επιστολή προς τους μετόχους, «και με περισσότερους ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι, θα υπάρχει περισσότερη ευελιξία γύρω από το πού και πότε ταξιδεύουν.»

Προειδοποίησε, επίσης, ότι οι τάσεις ανάκαμψης για την επιχείρησή της εξακολουθούν να είναι αδύνατες να προβλεφθούν, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με το πώς και πότε θα εκδηλωθεί η πανδημία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By