Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Άκαρπη η συνάντηση Κατρούγκαλου-αγροτών! Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις!

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία ο υπουργός Εργασίας και οι αγρότες με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να ετοιμάζονται για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους

agrotes_mploka622

Η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων-Αλιέων ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο απτό αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή, αγρότες ανά την Ελλάδα στήνουν μπλόκα σε εθνικές οδούς διαμαρτυρόμενοι για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κατρούγκαλος άκουσε τις θέσεις της επιτροπής σχετικά με τις διατάξεις που προωθούνται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τους αγρότες και είχε την ευκαιρία να διευκρινίσει κρίσιμα σημεία του νομοσχεδίου.

«Υπάρχει σχέδιο καταστροφής μας και η απάντηση θα δοθεί στα μπλόκα. Δεν σκοτώνουμε την αγελάδα που μας τρέφει», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής μετά τη συνάντηση.

Νωρίτερα, εισερχόμενος στο υπουργείο, ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στην ισονομία και τη δικαιοσύνη, αλλά υπογράμμισε παράλληλα ότι υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις όπου είναι απαραίτητο, και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος με την κοινωνία.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν μπει πλέον σε μία κρίσιμη φάση, με μπλόκα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, που απειλούν να «κόψουν» την Ελλάδα στα δύο.

Οι διάφορες ομάδες αγροτών προσπαθούν να συντονιστούν μεταξύ τους και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ ήδη έχουν ανακοινώσει πως αύριο Παρασκευή θα κλείσουν για λίγες ώρες την Εθνική Οδό στα Τέμπη.

Οι αγρότες έχουν επίσης αρχίσει ολιγόωρους αποκλεισμούς στα Μάλγαρα και σε άλλες περιοχές, ενώ συνεχίζουν τον αποκλεισμό στα Κερδίλια Σερρών και απειλούν να αποκόψουν και τους παρακαμπτηρίους δρόμους.

Στα Τέμπη, ήδη έχουν παραταχθεί περίπου 800 τρακτέρ, ενώ περισσότερα από 500 με 600 αγροτικά οχήματα αναμένεται να βγάλουν μέχρι το βράδυ στη Νίκαια της Λάρισας οι αγρότες της Καρδίτσας.

Ένα τρίτο μπλόκο, στη Θεσσαλία, έχει στηθεί στις Μικροθήβες , κοντά στον Αλμυρό, με τη συμμετοχή περίπου 600 τρακτέρ, που έχουν παραταχθεί σε διπλή σειρά εκατέρωθεν του οδοστρώματος.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας θα λάβει μέρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με τροποποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε διατάξεις που αφορούν τους αγρότες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By