Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Αποστάσεις Λυκούδη από τις κεντρικές επιλογές του Ποταμιού

Εχω πλέον αποστάσεις και διαφορές με τις επιλογές του Ποταμιού

likoudis-danellis

Αποστάσεις στις βασικές πολιτικές επιλογές του Ποταμιού και την στρατηγική του, παίρνει πλέον ο Σπύρος Λυκούδης.

«Στα ζητήματα πολιτικής στρατηγικής μέσα στο Ποτάμι, έχω αρχίσει να αισθάνομαι ότι έχω διαφορετικές πολιτικές πλεύσης» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής.

Στο ερώτημα εάν όντως υπάρχει απόσταση στις θέσεις των μεταρρυθμιστών με το Ποτάμι, ο κ Λυκούδης είπε: «Με το Ποτάμι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και εξαιρετικές φιλικές σχέσεις και με όλους όσοι υπηρετούμε την ΚΟ. Όμως, έχουν αρχίσει και δημιουργούνται σαφείς, πολιτικού χαρακτήρα αποστάσεις σε βασικές πολιτικές επιλογές, σε σχέση με θέματα πολιτικής στρατηγικής».

Και συνέχισε: «Αισθάνομαι ότι έχω διαφορετικές πλεύσεις, που δεν είναι κακό, αλλά δημιουργούν κάποια προβλήματα και έχουν σχέση με το πώς αντιλαμβάνομαι το ποια πρέπει να είναι η πολιτική ταυτότητα και ο προσανατολισμός του Ποταμιού. Σε αυτά τα στοιχεία το τελευταίο χρονικό διάστημα αισθάνομαι ότι έχω κάποιες διαφορές, χωρίς όμως να αλλάζει τη σχέση μου με το Ποτάμι, το οποίο θεωρούσα πάντα πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική συσπείρωση και με εξαιρετικούς ανθρώπους. Αλλά από εκεί και πέρα αυτά δεν αρκούν, θέλει και άλλα πολλά».

«Το κομμάτι της κοινωνίας που αυτοπροσδιορίζεται ως χώρος του φιλελεύθερου κέντρου, της ευρύτερης κεντροαριστεράς, είναι αλήθεια ότι έχει ένα κενό στην ανάδειξη μίας ευθείας και σε βάθος στρατηγικής. Αλλά τα δεδομένα αλλάζουν με καταιγιστική ταχύτητα και διερωτώμαι για το πόσο χρονικό διάστημα θα αντέξουν, ακόμα και άν μιλάμε για μία διετία, οι υφιστάμενοι πολιτικοί σχηματισμοί» εκτίμησε ο κ. Λυκούδης.

Και προσέθεσε: «Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί με μεγαλύτερη σαφήνεια το πολιτικό τοπίο, το οποίο εξαρτάται και από τις επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Τι θα υπάρξει και τι δεν θα υπάρξει και ποιες προτάσεις θα κατατεθούν… Αυτός ο χώρος πρέπει να συσπειρωθεί, ώστε να δημιουργήσει προϋποθέσεις κυβερνητικών συνεργασιών με μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα. Χρειάζεται για την ελληνική κοινωνία και την πολιτική μας ζωή η συγκρότηση αυτού του χώρου, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος».

(Visited 1 times, 1 visits today)