Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Αυλώνιτου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μειώσει συντάξεις -Με καλύπτουν οι δηλώσεις Καμμένου

«Να περικοπούν συντάξεις με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου προσθέτοντας ότι αυτό θα ισχύσει και μετά το 2019.

«Μέτα μέχρι το 2018 δεν υπάρχουν. Θα κλείσουν κάποια θέματα ενεργειακά, αλλά μέτρα δεν θα υπάρχουν» εξήγησε αναφερόμενη στην διαπραγμάτευση.

Όσον αφορά στις περικοπές που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι έπειτα από επανειλημμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων παραδέχθηκε ότι «εμείς κάναμε μια περικοπή στις κύριες και τις επικουρικές» η οποία όπως τόνισε «επιστρέφει στον ασφαλισμένο καθώς τα χρήματα πάνε για την περίθαλψή του»

Σύμφωνα με την κ. Αυλωνίτου, το ΕΚΑΣ αντικαταστάθηκε με τον μποναμά Τσίπρα και όπως τόνισε αυτό θα ξαναγίνει στο μέλλον.

Η κ. Αυλωνίτου συνέχισε στην κυβερνητική γραμμή υποστηρίζοντας ότι μετά το 2019 θα υπάρξουν κάποια μέτρα και αντίμετρα. «Δεν θα πειράξουμε τις συντάξεις και μετά το 2019, δεν θα υπάρχει τέτοιο ζήτημα».

«Εμείς μπήκαμε στο ρινγκ της διαπραγμάτευσης και κερδίζουμε στα σημεία. Τα νοικοκυριά δεν θα επιβαρυνθούν. Εάν μειωθεί το αφορολόγητο και μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής δεν θα μειωθεί το εισόδημα των πολιτών» συνέχισε, ενώ έκανε λόγο για αναγκαίους συμβιβασμούς. Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε σίγουρη ότι «την ποσοτική χαλάρωση θα την πάρουμε».

«Για πρώτη φορά η χώρα κατάφερε με πολιτική απόφαση να κλείσει η αξιολόγηση», δήλωσε.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι «με καλύπτουν όσα είπε γιατί κάποτε πρέπει να απαντάμε».

(Visited 1 times, 1 visits today)