Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Εκτονώθηκε η ένταση στην Αμυγδαλέζα

Νωρίτερα εκδηλώθηκαν επεισόδια μετά από φωτιά η οποία προκλήθηκε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα

amigdaleza

Ηρεμία επικρατεί αυτήν την ώρα στην Αμυγδαλέζα, όπου νωρίτερα υπήρξε ένταση από πλευράς αλλοδαπών που κρατούνται στο Κέντρο Κράτησης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κοντέινερ το οποίο καταστράφηκε. Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα στον θερμοσίφωνα και σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν επεκταθεί σε άλλους χώρους.

Ωστόσο, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, αρκετοί αλλοδαποί ξεσηκώθηκαν και κάποιοι έβαλαν φωτιά σε δεύτερο κοντέινερ το οποίο καταστράφηκε.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες δεν μπήκαν στον χώρο κράτησης, γι’ αυτό δεν υπήρξαν συμπλοκές.

Αρκετοί αλλοδαποί ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ φώναζαν συνθήματα για το κλείσιμο του κέντρου. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ η ένταση εκτονώθηκε και ήδη οι αλλοδαποί επέστρεψαν στα δωμάτιά τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πάντως παραμένουν στο σημείο. Σημειώνεται ότι νωρίτερα οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, με κοινή δήλωση τους ανακοίνωσαν σειρά ριζικών αλλαγών που αφορούν στους αλλοδαπούς οι οποίοι κρατούνται στα Κέντρα Κράτησης.

Διαβεβαίωσαν για την άμεση απόλυση αλλοδαπών, οι οποίοι κρατούνται στα Κέντρα Κράτησης, καθώς και το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By