Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Ένας πρώην σιδηροδρομικός σταθμός μεταμορφώνεται σε πεντάστερο ξενοδοχείο

Ο όμιλος Barceló που θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο, έχει παρουσία και στην Ελλάδα

Από τον Μάρτιο, οι λάτρεις των τρένων και των σιδηροδρομικών σταθμών, θα μπορούν να διαμείνουν στο Royal Hideaway Hotel Canfranc Estación, τον σχεδόν 100 ετών παλιό σταθμό που βρίσκεται στην ορεινή περιοχή της βόρειας Ισπανίας, Αραγονία.

Ειδικότερα, ο παλιός σταθμός Canfranc εγκαινιάστηκε από τον Alfonso XIII το 1928 και ανακηρύχθηκε στη συνέχεια ως Τόπος Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος.

Μετά την ανακαίνιση και την μετατροπή των εγκαταστάσεων από το Barceló Hotel Group, δεν θα χρησιμοποιείται πλέον από τρένα, αλλά από επισκέπτες.


Αν και ο όμιλος διαχείρισης είναι ο Barceló, το ακίνητο ανήκει στην κυβέρνηση της Αραγονίας, η οποία για την αποκατάσταση του κτιρίου, έχει επενδύσει από το 2016 συνολικά 15,3 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος τονίζει ότι φιλοδοξεί να κάνει το Royal Hideaway Canfranc Estación ένα μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, ώστε να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για τον τουρισμό πολυτελείας στην περιοχή.

Το ξενοδοχείο, σύμφωνα με το travel.gr, θα διαθέτει 104 δωμάτια premium ανέσεων, μεταξύ των οποίων και 4 πολυτελείς σουίτες, οι οποίες θα βρίσκονται στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο.

‘Οσον αφορά τις τιμές των δωματίων, αυτές ξεκινούν από 149 ευρώ ανά διανυκτέρευση, σε απλό δωμάτιο για κρατήσεις στην αρχή της περιόδου.

Επίσης, στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος θα λειτουργήσουν τρία εστιατόρια και δύο μπαρ. Τα εστιατόρια θα εγκατασταθούν σε δύο βαγόνια που έχουν ανακαινιστεί στο κλασικό στυλ των τρένων του 20ού αιώνα

(Visited 1 times, 1 visits today)
By