Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ενοικίαση μικρής διαμονής και πώς μπορεί να φέρει έξτρα εισόδημα

Μπορεί ένα δωμάτιο που παραμένει κλειστό, σε ένα διαμέρισμα στο Μετς να επιφέρει ένα σημαντικότατο έξτρα εισόδημα στον ιδιοκτήτη του; Μπορεί, με το AirBnb.

Airbnb02

Η φιλοσοφία του Airbnb, είναι, όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι χρήστες του να επιλέγουν για τη διαμονή τους στην πόλη τη ζεστασιά (και την οικονομία) ενός κανονικού σπιτιού αντί για το απρόσωπο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, εξασφαλίζοντας στους ιδιοκτήτες ένα διόλου ευκαταφρόνητο έξτρα εισόδημα.

Η δημοτικότητα της υπηρεσίας καλπάζει διεθνώς καθώς έχουν εγγραφεί πάνω από 1 εκατ. χρήστες σε 34.000 πόλεις του κόσμου, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 25 εκατ. κρατήσεις. Στην Ελλάδα τα νούμερα παραμένουν σχετικά χαμηλά αφού οι ελληνικές καταχωρίσεις στην πλατφόρμα δεν ξεπερνούν τις 12.000, από τις οποίες περίπου 2.000 αφορούν την Αθήνα.

Εν μέσω κρίσης, οι περισσότεροι αναζητούν τρόπους να βγάλουν -ή έστω να γλιτώσουν- χρήματα, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα παραμένουν αναξιοποίητα με το 1/3 εκ των οποίων βρίσκεται στην Αττική, αναφέρει η εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι από πέρυσι επιτρέπεται και στην Ελλάδα η ενοικίαση επιπλωμένων δωματίων ή διαμερισμάτων που χαρακτηρίζονται μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα για προσωρινή διαμονή, ενώ την έκδοση των πολλών σχετικών δικαιολογητικών και αδειών αναλαμβάνει η EasyBnb.

Η EasyBnb ασχολείται την πλήρη διαχείριση του ακινήτου στο AirBnb, από την επαγγελματική φωτογράφιση για την καταχώριση και τη διαχείριση των κρατήσεων μέχρι τη συντήρηση και καθαριότητα του χώρου, έναντι ποσοστού της τάξης του 15-20% επί του μισθώματος.

By