Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Επιτυχημένη δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου από τη Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή ενός πρωτοποριακού υπερηχητικού πυραύλου.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι, προγράμματα για την ανάπτυξη των οποίων έχουν οι μεγάλες δυνάμεις Ρωσία, ΗΠΑ και Κίνα, είναι πυραυλικά συστήματα εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας τα οποία δεν είναι δυνατόν να αναχαιτισθούν από τα υπάρχοντα αντιπυραυλικά συστήματα.

Το πυραυλικό σύστημα Αβανγκάρντ έκανε τη δοκιμαστική του εκτόξευση στην περιοχή του Όρενμπουργκ και έπληξε στόχο στη χερσόνησο της Καμτσάκα.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας και έδωσε την εντολή να ξεκινήσει η δοκιμή. Η εκτόξευση διεξήχθη από στρατεύματα των Δυνάμεων Στρατηγικών Πυραύλων από το κέντρο εκτόξευσης του Ντόμποροφσκι. Ο πύραυλος χτύπησε ένα «στόχο» στην περιοχή Κούρα στην Καμτσάκα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος για την «άριστη δουλειά» τους.

«Από το επόμενο έτος, το 2019, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα έχουν το νέο διηπειρωτικό στρατηγικό σύστημα Αβανγκάρντ …είναι μία μεγάλη στιγμή για την ιστορία των ενόπλων δυνάμεων και για την ζωή της χώρας. Η Ρωσία απέκτησε έναν νέο τύπο στρατηγικού όπλου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι η Μόσχα αναπτύσσει σειρά νέων οπλικών συστημάτων, κατά την διάρκεια μίας από τις πλέον πολεμοχαρείς ομιλίες του αυτής της χρονιάς, λέγοντας ότι θα μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο και να διαφύγουν τις αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By