Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Έρχονται οι λογαριασμοί της εφορίας

Διαβάστε αναλυτικά τι θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες

eforia

Υπομονή απαιτείται στο αμέσως επόμενο διάστημα καθώς οι πολίτες θα αρχίσουν να δέχονται τους πρώτους λογαριασμούς της εφορίας που πρέπει να εξοφλήσουν.

Αμετάβλητος θα είναι και φέτος ο ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, καθώς ο στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπραχθούν έσοδα 2,65 δισ. ευρώ.

Δεύτερο «πλήγμα» η αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που θα έχει ως αποτέλεσμα, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα να δουν μειώσεις στους μισθούς τους, ενώ επιπλέον βαρίδια για τον οικογενειακό προϋπολογισμό αποτελούν ο φόρος εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας.

Πιο αναλυτικά, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν στην Εφορία περίπου 5 δισ. ευρώ, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ του 2015 ο λογαριασμός θα εξοφληθεί στα τέλη Φεβρουαρίου του 2016.

Οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν δήλωση από τις 19 Ιουλίου ή θα την καταθέσουν έως τις 26 του μήνα θα πρέπει έως τις 31 Αυγούστου να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου.

Η δεύτερη δόση θα πρέπει να καταβληθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Περισσότερες κρατήσεις θα επιβληθούν στους μισθούς χιλιάδων ιδιωτικών υπαλλήλων, με την εφαρμογή της διάταξης νόμου, βάσει της οποίας αυξάνεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.

Έτσι, μισθωτοί και συνταξιούχοι που λαμβάνουν καθαρές μηνιαίες αμοιβές μετά φόρων, πάνω από 1.721 ευρώ θα δουν μείωση από 13 έως 35 ευρώ τον μήνα.

Η πρώτη αύξηση της φορολογίας με τους νέους υψηλότερους συντελεστές θα γίνει αντιληπτή με την εκκαθάριση της μισθοδοσίας Ιουλίου (εάν δεν έχει ήδη γίνει) ή Αυγούστου.

Η δεύτερη θα συμβεί, όταν οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν το καλοκαίρι του 2016 τη φορολογική τους δήλωση, οπότε με την εκκαθάριση θα προκύψει το ποσό που πρέπει να πληρώσουν, αφού αφαιρεθούν οι αυξημένες παρακρατήσεις που έχουν γίνει από τον Αύγουστο και μετά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By