Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Ergon Ikos Dassia: φρέσκο ελληνικό ντιζάιν στην Κέρκυρα

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project σχεδίασε το εστιατόριο της ΕΡΓΟΝ που βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο Ίκος στη Δασσιά της Κέρκυρας και είναι φωτεινό, ήσυχο και απόλυτα ελληνικό.

Ο σχεδιασμός του ΕΡΓΟΝ μέσα στο ξενοδοχείο Ίκος στη Δασσιά της Κέρκυρας από το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project ήταν η αφορμή για την επινόηση μιας νέας εκδοχής των καταστημάτων.

Στην πορεία της εξέλιξής τους, η ιδέα της ανάπτυξης των ΕΡΓΟΝ ως τόποι συνεύρεσης των επισκεπτών και γνωριμίας τους με το ελληνικό περιεχόμενο της εμπειρίας ΕΡΓΟΝ, οδήγησε στο σχεδιασμό μιας ελληνικής αυλής, εσωτερικής και εξωτερικής ταυτόχρονα.

Η αυλή εδώ ορίζεται με το υλικό του δαπέδου, την παραδοσιακή μαρμαρίνη, τεχνοτροπία δαπεδόστρωσης, που προέκυπτε παραδοσιακά από τα υποπροϊόντα δαπέδου των υπολοίπων κύριων χώρων. Η συγκεκριμένη έχει σχεδιαστεί με μεγαλύτερες του συνήθους, λευκές πλάκες μαρμάρου.

Η οροφή έχει καλυφθεί στο σύνολό της με καλάμια και δοκάρια, στην αναπαραγωγή της εξωτερικής πέργκολας μιας μικρής πλατείας, ή μιας αυλής σπιτιού. Η είσοδος ορίζεται με μία γραμμική κατασκευή πέργκολας, η οποία σε κατευθύνει προς το εστιατόριο.

Η επιλογή των επίπλων και των υφασμάτων κινείται μεταξύ της αίσθησης του οικείου και των υψηλών απαιτήσεων των εστιατορίων ΈΡΓΟΝ.

Ο επιμήκης χώρος βρίσκεται σε άμεση σχέση με το ξενοδοχείο, με την είσοδό του να ορίζεται με την εσωτερική ξύλινη πέργκολα. Σημαντικό τμήμα της εμπειρίας του εστιατορίου είναι η συλλογή και δοκιμασία οίνων. Η κάβα σχεδιάστηκε έτσι ώστε η συλλογή να είναι ορατή και παρούσα από παντού, πίσω από το κάδρο της καμάρας σε επανάληψη.

Τα φωτιστικά είναι κρεμαστά, πλεκτά από καλάμι και σχοινί, χρησιμοποιούνται υφάσματα με χρώματα, υφές και μοτίβα που έχουν αφορμές σε παραδοσιακές τυπολογίες.

Photos: Nikolaos Vavdinoudis ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

INFO: Ergon Ikos Dassia, Δασσιά, Κέρκυρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By