Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Η Κριστίν Λαγκάρντ εκφράζει την δυσαρέσκειά της για την έλλειψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων

dnt-aftodioikisi

Εξανεμίζονται οι ελπίδες να γεφυρωθεί το διαπραγματευτικό «χάσμα» Ελλάδας – δανειστών, μετά την αιφνιδιαστική παρέμβαση και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, γράφει η βρετανική Guardian, σχολιάζοντας την επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ που προειδοποιεί ότι, αν δεν συμφωνήσουν οι δανειστές σε μία αναδιάρθρωση του χρέους, το ΔΝΤ θα αποσυρθεί από το ελληνικό πρόγραμμα.

Η Guardian κάνει λόγο για «επανάληψη του περσινού δράματος», με την Αθήνα να έχει να αντιμετωπίσει το φάσμα της χρεοκοπίας σε περίπτωση που δεν καλύψει τα ομόλογα της ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούλιο.

«Η χρηματοδότηση και η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι για εμάς βασική για να υποστηρίξουμε την Ελλάδα με έναν νέο διακανονισμό», υπογραμμίζει στην επιστολή της η Κριστίν Λαγκάρντ, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά της για την έλλειψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο πρόγραμμα προσαρμογής της Αθήνας.

Η παρέμβαση της γενικής διευθύντριας του Ταμείο έρχεται αμέσως μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει προς ψήφιση τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό την Κυριακή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By