Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Φονική επίθεση στο Παρίσι: Eνισχύεται το σενάριο της τρομοκρατίας

Ως τρομοκρατική αντιμετώπιζεται από τις αρχές η φονική επίθεση που σημειώθηκε στο Παρίσι.

Έρευνα για το τραγικό περιστατικό διεξάγει η αντιτρομοκρατική, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του εισαγγελέα.

Παρόλο που από τις έρευνες δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να υποστηρίζουν τη διασύνδεση της επίθεσης με την τρομοκρατία, η απόφαση να ξεκινήσει έρευνα της αντιτρομοκρατικής, ενισχύει τις υποψίες.

«Υπό το φως των στοιχείων που συγκέντρωσαν οι ερευνητές σε αυτό το στάδιο της έρευνας, η αντιτρομοκρατική μονάδα της εισαγγελίας ανέλαβε το απόγευμα την έρευνα για τα γεγονότα που διαπράχθηκαν το αρχηγείο της αστυνομίας» ανέφερε αξιωματούχος της εισαγγελίας.

Επιπλέον, δικαστική πηγή, με γνώση της υπόθεσης, σημείωσε πως ο εισαγγελέας αντιτρομοκρατίας ανέλαβε την έρευνα μετά την κατάθεση προσώπων του περιβάλλοντος του δράστη και την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του.

Υπενθυμίζεται πως, την Πέμπτη, ένας 45χρονος, βοηθός πληροφορικής, επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε τρεις αστυνομικούς και μια διοικητική υπάλληλο μέσα στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού, προτού τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει ένας αστυνομικός.

Αρχικά ο δράστης της επίθεσης ανέβηκε τις σκάλες κατευθυνόμενος στο γραφείο της Διεύθυνσης Πληροφοριών. Αφού μαχαίρωσε έναν αστυνομικό, κατέβηκε τα σκαλιά και στο δρόμο του μαχαίρωσε άλλους τρεις αστυνομικούς . Το μαχαίρι του είχε μακριά λεπίδα.

Ο δράστης, που εργαζόταν εδώ και 20 χρόνια στο τμήμα Πληροφορικής του αρχηγείου της Αστυνομίας, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.

«Ο άνδρας μου ήταν ανήσυχος το προηγούμενο βράδυ», κατέθεσε στη γαλλική αστυνομία η σύζυγος του δράστη.

Η κωφή σύζυγος του 45χρονου κωφού διοικητικού υπαλλήλου κατέθεσε στην αστυνομία ότι η συμπεριφορά του ήταν ανήσυχη λίγες ώρες προτου διαπράξει το μοιραίο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By