Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Φωτογραφίες από τις έρευνες των Αρχών στον Πειραιά για τα «χάπια τζιχαντιστών»

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες μια μεγάλη, κοινή επιχείρηση Αστυνομίας, Λιμενικού και ΣΔΟΕ στο Λιμάνι του Πειραιά, σχετικά με τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας χαπιών Cartagon, του του ναρκωτικού των τζιχαντιστών του ISIS.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τις έρευνες των Αρχήν που εξελίσσονται, το σύνολο των Cartagon στο πρώτο κοντέινερ που ελέγχθηκε, από τα τρία συνολικά, αγγίζει τα 10.018.260 δισκία και τον 1 τόνο και 590 κιλά.

 

Τα συγκεκριμέα κοντέινερ προέρχονταν από τη Λαττάκεια της Συρίας και είχαν σαν τελικό προορισμό την Κίνα, με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι του Πειραιά.

Ο έλεγχος στο πρώτο κοντέινερ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, σε συνεργασία με το γραφείο της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (D.E.A) που εδρεύει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, ενώ διαπιστώθηκε πως περιελάμβανε σανίδες MDF, μέσα στις οποίες βρίσκονταν τα δισκία χαπιών.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους ελέγχους να έχουν μεταφερθεί στο δεύτερο κοντέινερ και να εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν μέσα στο σαββατοκύριακο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By