Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Αφγανός είπε στον Γενς Σπαν ότι «η ομοφυλοφιλία είναι μεταδοτική»

Την συγκλονιστική εμπειρία που έζησε σε μία από τις ομιλία του στα σχολεία της Γερμανίας αφηγείται σε podcast του αντιπροέδρου της γερμανικής εφημερίδας «Bild», ο Χριστιανοδημοκράτης, πρώην υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν.

Ο ίδιος, που έχει εκφράσει ανοιχτά τις προτιμήσεις του για άτομα του ίδιου φύλου, αναφέρθηκε στο πρόβλημα ενσωμάτωσης των μεταναστών στη χώρα του και μίλησε για μία απίστευτη εμπειρία που βίωσε μ” ένα αγόρι από το Αφγανιστάν.

Ο 43χρονος πρώην υπουργός Υγείας από το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών παραδέχτηκε ότι αυτ΄πο που συνέβη , δεν το περίμενε, όπως γράφει η εφημερίδα «Βild».

Ο Σπαν επισκέπτεται «πολύ και συχνά» σχολικές τάξεις» και κατά καιρούς αναφέρεται και στον σύζυγό του. «Πρόσφατα είχα την εξής εμπειρία : Ένας από τους μαθητές που καθόταν στην πρώτη σειρά και με άκουγε, σηκώθηκε από τη θέση του λέγοντας: «Είναι μεταδοτικό, αυτός είναι ομοφυλόφιλος».

Στη συνέχεια ο Γερμανός πολιτικός ενημερώθηκε ότι το αγόρι ήρθε με την οικογένειά του από το Αφγανιστάν και βρήκε καταφύγιο στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

«Πάντα πιστεύαμε ότι με τους νέους «όλα ήταν πολύ πιο ελεύθερα, πιο ανοιχτά, πιο φυσικά» από πριν. Ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά με τους μουσουλμάνους μετανάστες», τόνισε ο Σπαν. Ο ίδιος πάντως έσπευσε να παραδεχθεί ότι σπανίως δέχεται ομοφοβικές επιθέσεις.

By