Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Η Αirbnb τώρα και στην Κούβα!

Δείτε πού μπορείτε να μείνετε

kouba

Η εταιρεία Airbnb δραστηριοποιείται σε 190 χώρες και 34.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο, αλλά η τελευταία προσθήκη της, η Κούβα, αποτελεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, επαγγελματική και διπλωματική κίνηση.

Η Airbnb ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει ακίνητα προς ενοικίαση στην Κούβα, με αποτέλεσμα να γίνει μια από τις πρώτες εταιρείες των ΗΠΑ που εδραιώνεται εκεί, μετά την ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα και του Ραούλ Κάστρο τον Δεκέμβριο, ότι θα αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις τους μετά από περισσότερα από 50 χρόνια.

Στιγμιότυπο 2015-04-02, 7.45.33 μ.μ.

Από σήμερα λοιπόν στην εφαρμογή της AirBnB όσοι επιλέγουν Κούβα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα από 1000 καταλύματα σε όλη τη χώρα, ένα μεγάλο μέρος των οποίων βρίσκεται στην πρωτεύουσα Αβάνα.

Και οι δηλώσεις των στελεχών της εταιρείας δείχνουν ότι τα σχέδια της εταιρείας είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα, καθώς αναμένεται ένας τεράστιος όγκος νέων Αμερικάνων τουριστών στον για 50 χρόνια «απαγορευμένο» προορισμό. Μάλιστα, σε αρχικό στάδιο, τα καταλύματα που προσφέρει η AirBnB στην Κούβα, αν και μπορεί το σύνολο των χρηστών να τα δει στο site της εταιρείας, είναι διαθέσιμα μόνο για Αμερικανούς τουρίστες.

Η Κούβα έχει λίγα ξενοδοχεία και πολλά σπίτια, αλλά το ζήτημα είναι ότι μόλις το 14% των Κουβανών έχουν πρόσβαση στο internet. Βέβαια ήδη έχουν καταχωρηθεί 165 καταλύματα στην Αβάνα, αλλά η αγορά θα ανθίσει μόνο αν αναπτυχθεί η αγορά internet.

k1

 

Η πρόσβαση στο internet στην Κούβα γίνεται κυρίως μέσω internet cafe όπου στοιχίζει περί τα 4,5 δολάρια η ώρα, σε μια χώρα όπου το μέσο εισόδημα είναι μόλις 20 δολάρια.

Στην Κούβα τα διαμερίσματα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης, είναι πολλά. Λέγονται casas particulares και μέχρι πρότινος ήταν τα μοναδικά καταλύματα που προσφέρονταν για τη διαμονή των τουριστών.

k2

Τα σπίτια που έχουν αναρτηθεί στο σάιτ, αναδεικνύουν το ευρύ φάσμα της αποικιακής αρχιτεκτονικής της Κούβας και είναι διαθέσιμα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές (περίπου 30 δολάρια τη βραδιά).

k3

(Visited 1 times, 1 visits today)
By