Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Η Green Cola πάει στις αγορές της Μέσης Ανατολής

Την επέκταση της καταρχάς στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας και του Μπαχρέιν μέσω της συνεργασίας της με την Ocean Group του Σαουδάραβα επενδύτη Μανσούρ Αλσουνταίςανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Green Cola.

Συγκεκριμένα η ελληνική εταιρεία αναψυκτικών προχώρησε στην υπογραψή συμφωνία με την Ocean Group για την διακίνηση των προϊόντων της στη Σαουδική Αραβία καθώς και στο Μπαχρέιν. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί η εταιρεία Green Cola Ocean Group στην οποία η ελληνική εταιρεία συμμετέχει με ποσοστό 15% στο μετοχικό της κεφάλαιο ενώ το υπόλοιπο 85% ανήκει στην Ocean Group. Η Green Cola Ocean Group θα έχει τα δικαιώματα διανομής και πώλησης της Green Cola αρχικά σε Σαουδική Αραβία και Μπαχρέιν με στόχο το άνοιγμα και άλλων αγορών στη Μέση Ανατολή.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης την άμεση έναρξη των εξαγωγών της Green Cola στην αραβική χώρα, ενώ υπολογίζεται ότι για την πρώτη περίοδο θα διατεθούν στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, 1.000.000 κιβώτια Green Cola , με στόχο τα 2 εκατομμύρια κιβώτια στην επόμενη τριετία. Μάλιστα από την πορεία της συνεργασίας και την αποδοχή του προϊόντος στη συγκεκριμένη αγορά θα κριθεί η μελλοντική δημιουργία και εργοστασίου στην περιοχή.

“Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήσαμε την Green Cola, αναπτύξαμε ένα συνεκτικό πλάνο επέκτασης της εταιρείας στο εξωτερικό. Η Green Cola έχει ήδη παρουσία με τα προϊόντα της σε περισσότερες από 20 χώρες και στοχεύουμε σε αύξηση τουλάχιστον κατά 20% των αγορών που βρισκόμαστε και σε αντίστοιχη αύξηση του τζίρου που προέρχεται από τη δραστηριότητά μας σε ξένες αγορές. Η παρουσία μας στην αραβική χερσόνησο, με τη συνεργασία μάλιστα μιας τόσο σημαντικής εταιρείας, μας ανοίγει νέες προοπτικές, τις οποίες είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε αποσκοπώντας στη μέγιστη και καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του οράματος της Green Cola, που είναι φυσικά η εκπαίδευση των καταναλωτών σε καινοτόμα, υγιεινά προϊόντα”, δήλωσε κατά την εκδήλωση υπογραφής της συμφωνίας ο ιδρυτής της Green Cola, Περικλής Βενιέρης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ocean Holding Group, Μανσούρ Αλσαουνταίς υπογράμμισε πως «σύμφωνα με το όραμα 2030 του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, αναζητήσαμε εναλλακτικές λύσεις για την υγεία που μπορούν να συμβάλλουν τόσο στην ανάπτυξη του περιβάλλοντος αλλά και στις διατροφικές συνήθειες της κοινότητάς μας, στην Σαουδική Αραβία. Και η συνεργασία μας με την Green Cola έρχεται να το επιβεβαιώσει, καθώς η ίδια αποτελεί μια εταιρεία που λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση: δηλαδή να παράγει υγιεινά και φυσικά προϊόντα που βοηθούν τους ανθρώπους και την κοινωνία να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους.

Η Green Cola εξάγει σήμερα σε 22 αγορές, κυρίως στην Ευρώπη καθώς και στην Ασία, την Μέση Ανατολή και την Αυστραλία, είτε μέσω απευθείας εξαγωγικής δραστηριότητας είτε μέσω εμφιάλωσης με τοπικό συνεργάτη. Η παραγωγή που αφορά στις εξαγωγές αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, ενώ το σήμα Green Cola είναι κατοχυρωμένο σε 140 χώρες. Αποτελεί μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, με βάση παραγωγής την Ορεστιάδα, η οποία σε λίγα χρόνια από την ίδρυση της, κατάφερε να αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά, που πλέον ξεπερνά το 8%, κατατάσσοντάς την στην δεύτερη θέση στα αναψυκτικά τύπου cola. Ο ετήσιος τζίρος της εκτιμάται στα 18 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 3 εκατομμύρια προέρχονται από την εξαγωγική της δραστηριότητα.

Συγκαταλέγεται σήμερα στις πλέον αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες βάσει ρυθμού ανάπτυξης ενώ έχει ενσωματωθεί, από το 2015, στην παγκόσμια λίστα των εταιρειών που ξεχωρίζοντας για την καινοτομία και τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξής τους, επιλέχθηκαν από τον υψηλού κύρους οργανισμό της Endeavor.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By