Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Η κυβέρνηση πρέπει να νομοθετήσει κάτω από ασφυκτικές προθεσμίες

Σκοπός η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ

tsipras tsakalotos

Με πυρετώδεις ρυθμούς πρέπει να ξεκινήσει η κυβέρνηση την νομοθέτηση όλων των αλλαγών που απαιτούν οι δανειστές, σε ψηφισμένα νομοσχέδια.

Σκοπός να κλείσει η αξιολόγηση και να ξεκινήσει η διαδικασία για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ, που θα είναι η πρώτη υποδόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» πρόκειται για περίπου 15 αλλαγές, με αποτέλεσμα να προκληθεί αντίδραση της κυβέρνησης για το πλήθος των παρεμβάσεων. Αθήνα και δανειστές είναι σε διαρκή επικοινωνία για να κλείσουν οι εκκρεμότητες και στόχος είναι έως την 1η Ιουνίου να έχουν νομοθετηθεί όσα πρέπει να γίνουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι κυριότερες αλλαγές που απαιτούν οι δανειστές, σύμφωνα με την «Καθημερινή» είναι:

Πώληση των «κόκκινων» δανείων που έχουν την εγγύηση του Δημοσίου.

Να υπογραφεί νωρίτερα- από τις 23 Ιουνίου που συμφώνησαν οι εμπλεκόμενες πλευρές- το μνημόνιο συνεννόησης με τους επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.

Αλλαγές στο νομικό καθεστώς του ΔΣ του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και για τη νομική κάλυψή του.

Παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό. Πέρα από το ΕΚΑΣ οι δανειστές ζητούν και άλλες διορθώσεις, όπως στην κλίμακα εκπτώσεων για τους αυτοαπασχολούμενους την περίοδο 2017-2020 και στις διατάξεις για το ευνοϊκό καθεστώς που προβλέπεται για αγρότες και μικροεπαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ.

Αλλαγές σε φράσεις και λέξεις σε διάφορες διατάξεις των νόμων, ανάμεσά τους σε αυτές για τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By