Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Εισαγγελέας: Ζητά την παραπομπή 32 ατόμων για τα εξοπλιστικά

Να λογοδοτήσουν για το μαύρο χρήμα που διακινήθηκε για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων

fosphotos.com
fosphotos.com

Με πρόταση του ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Ευστάθιος Βεργώνης ζητά την παραπομπή στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 32 εκ των 34 συνολικά κατηγορουμένων για την υπόθεση των εξοπλιστικών, ώστε να λογοδοτήσουν για το μαύρο χρήμα που διακινήθηκε για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων.

Ειδικότερα, με την πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την παραπομπή σε δίκη επιχειρηματιών αλλά και στρατιωτικών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ανάμεσα στα πρόσωπα για το οποία ο εισαγγελέας ζητεί να δικαστούν από Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων είναι οι: Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, ο ελληνοελβετός επίσης τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι άλλοτε στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, και Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού Αντώνης Χάγιας καθώς και ο Γιάννης Νικολάου.

Αντίθετα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την απαλλαγή από κάθε κατηγορία λόγω έλλειψης στοιχείων της συζύγου του πρώην εμπόρου όπλων Π. Ευσταθίου καθώς και την απαλλαγή για τον Γ. Αγουρίδη.

Τον τελικό λόγο έχει το συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του για το ποιοι από τους κατηγορούμενους θα καθίσουν στο εδώλιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By