Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Ιταλία: Συλλήψεις πολιτικών για διαφθορά

28 συλλήψεις πολιτικών και επιχειρηματιών

italia

Συνολικά 28 πολιτικοί και επιχειρηματίες συνελήφθησαν σήμερα από την Ιταλική αστυνομία καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες είχαν προχωρήσει στην σύσταση οργάνωσης παρανομιών.

Η μαφιόζικου τύπου οργάνωση ασχολούνταν με την παράνομη εξασφάλιση εργολαβιών, την διαφθορά και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στην υπόθεση ενέχονται συνολικά 37 πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο κεντροδεξιός πρώην δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο, ο οποίος κατηγορείται για εγκληματική δράση μαφιόζικου χαρακτήρα.

Κατά πληροφορίες αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εφόδους στα γραφεία του δήμου της Αιώνιας Πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας του Λατίου.

Όπως διαρρέει από την εισαγγελία της ιταλικής πρωτεύουσας, η οργάνωση αυτή, φέρεται να είχε καταφέρει να δημιουργήσει στενότατες σχέσεις υπόγειων συμφερόντων με σημαντικούς οικονομικούς, πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται και ο πρώην ακροδεξιός τρομοκράτης Μάσιμο Καρμινάτι, ο οποίος, όπως αναφέρει ο Τύπος της Ιταλίας, διαδραμάτιζε ρόλο συντονιστή των παράνομων αυτών δραστηριοτήτων. Η ανάθεση εργολαβιών αφορούσε, κυρίως, προμήθειες που σχετίζονται με την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Η οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza) προχώρησε στην κατάσχεση ακίνητης περιουσίας αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ.

By