Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πως φτιάχνουμε Kani Karaage

Μια συνταγή από τον head chef του KIKU Χρόνη Δαμαλά

101 καβούρι με μαλακό κέλυφος
1 αυγό
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πάνκο (γιαπωνέζικη χοντροκομμένη φρυγγανιά)
10γρ wasabi
50 γρ σπιτική μαγιονέζα
1 λάιμ
1 kg μέλι
1 kg τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
Αυγά χελιδονόψαρου σε διάφορες γεύσεις (tobiko)

 

photo2

Aνακατέβουμε τη μαγιονέζα με το wasabi, το μέλι και το τριμμένο τζίντζερ. Παίρνουμε το ξύσμα απο το λάιμ το προσθέτουμε στη σάλτσα και την τελειώνουμε με το χυμό απο το μισό λάιμ.

Χτυπάμε το αυγό με μια κουταλιά της σούπας νερό.

Αλευρώνουμε το καβούρι, το βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια στην φρυγανιά.

Τηγανίζουμε το καβούρι σε καυτό λάδι για δυο τρία λεπτά.

Το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι, το κόβουμε σε κομμάτια και απλώνουμε πάνω του την σάλτσα wasabi. Πασπαλίζουμε με το tobiko και σερβίρουμε πάνω σε μια σαλάτα με αγγούρι και κρεμμυδάκι.

Εναλλακτικά μπορουμε αντί για καβούρι να χρησιμοποιήσουμε γαρίδες ή ακόμα και φιλέτο κοτόπουλο. Το κοτόπουλο απλώς θα χρειαστεί παραπάνω τηγάνισμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By