Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Καροτσάκι μωρού Porsche Design P’4911 του Dawid Dawod.

Ο Σουηδός σχεδιαστής Dawid Dawod σε συνεργασία με την Porsche Design παρουσιάζουν το καροτσάκι μωρού Porsche Design P’4911, ένα καροτσάκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Porsche του μπαμπά!

Το καροτσάκι μωρού Porsche Design P’4911 αποτελεί κομμάτι ακαδημαϊκής εργασίας του Dawid Dawod, το project είχε σκοπό να εξελίξει την χρηστικότητα αλλά και την εμφάνιση του καροτσιού, εκπροσωπώντας παράλληλα επάξια τις σχεδιαστικές αξίες της Porsche Design.

Η κατασκευή χρησιμοποιεί μια σειρά από υλικά υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, όπως ανθρακονήματα, αεροπορικού τύπου αλουμίνιο, ρόδες με ρουλεμάν και δέρμα. Παράλληλα οι λεπτομέρειες παραπέμπουν άμεσα στην σχεδιαστική φιλοσοφία και γλώσσα της Porsche. Το τηλεσκοπικό χερούλι για παράδεγειγμα παραπέμπει στις βαλίτσες της Porsche Design, ενώ τα φρένα στις ρόδες παραπέμπουν σε δισκόπλακες από Porsche.

Μεγάλη προσπάθεια έγινε επίσης στην βελτιστοποίηση των εργονομικών ιδιοτήτων του καροτσιού. Έτσι το καρότσι έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, καθώς κατάλληλο για παιδιά από 0 έως 4 χρονών, διαθέτει έξπυνους αποθηκευτικούς χώρους, και διπλώνει πολύ εύκολα και σε πολύ μικρό μέγεθος. Όταν διπλώσει γίνεται τόσο μικρό που μπορεί να χωρέσει ακόμη και στο μικροσκοπικό πορτ-μπαγκάζ μιας Porsche.

Δυστυχώς (η ευτυχώς για την τσέπη των παρορμητικών μπαμπάδων) το καροτσάκι μωρού Porsche Design P’4911 μάλλον δεν θα βγει ποτέ στην παραγωγή. Δεν παύει όμως να είναι μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική σπουδή λειτουργικότητας, προσεγμένης μηχανικής και υψηλής αισθητικής.

By