Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Καταδίκη των επιθέσεων στο Παρίσι από τους μουφτήδες της Θράκης

«Όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τίμια πίστη του Ισλάμ για να διαπράξουν βδελυρά εγκλήματα, να απομονωθούν από την Κοινότητα των Πιστών»

thraki

Με επιστολή τους προς τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα οι μουφτήδες της Θράκης καταδικάζουν απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Γαλλία στο όνομα του Ισλάμ από τζιχαντιστές.

Οι μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Τζεμαλή Μέτσο και Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου αντίστοιχα, και ο τοποτηρητής μουφτής Διδυμοτείχου Μ. Σερίφ Δαμάτογλου καταγγέλλουν τη «διασπορά τρόμου και την τυφλή βία από όπου και αν προέρχεται και ιδίως, όταν προέρχεται από τυφλωμένους που επικαλούνται το Ισλάμ βλασφημώντας χυδαία το πανάγιο Όνομα του Θεού».

Επίσης μεταξύ άλλων τονίζουν ότι «οι ιδέες που ασκούν κριτική, ακόμα και όταν προκαλούν δυσαρέσκεια, πρέπει να διακινούνται ελεύθερα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρχει υγιής δημοκρατία στις χώρες που ζούμε».

Αφού επισημαίνουν ότι «η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία, ούτε εθνικότητα», οι τρεις μουφτήδες σημειώνουν: «Πρώτοι εμείς οι Μουσουλμάνοι έχουμε θρησκευτικό χρέος να πράξουμε τα πάντα, ώστε όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τίμια πίστη του Ισλάμ για να διαπράξουν βδελυρά εγκλήματα, να απομονωθούν από την Κοινότητα των Πιστών».

Φέρνουν δε ως παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων τη Θράκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «…εμείς οι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουμε την τύχη να ζούμε στην Ελλάδα, μια ευρωπαϊκή χώρα που πάντοτε σεβάστηκε ειλικρινά το Ισλάμ και τις τοπικές μας παραδόσεις, ήθη και έθιμα. Ζούμε αρμονικά με τους Χριστιανούς συμπολίτες μας αποτελώντας το καλύτερο παράδειγμα συμβίωσης για όλη την Ευρώπη».

By