Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Καβγάς μέσω… κύκλων Κοτζιά – Κουμουτσάκου: «Διασύρουν διεθνώς τη χώρα»

Με δηλώσεις… κύκλων κήρυξαν προσωρινά ανακωχή οι Νίκος Κοτζιάς και Γιώργος Κουμουτσάκος οι οποίοι ανέβασαν τους τόνους μέσω συνεντεύξεων.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών απείλησε τον τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για δήλωσή του όσον αφορά στην κόντρα του Νίκου Κοτζιά με τον Πάνο Καμμένο.

Στην επίμαχη δήλωση ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε πως «οι κ. Κοτζιάς και Καμμένος, όχι μόνον αλληλοεκβιάζονται, αλλά και υβρίζονται πλέον με όρους χαμαιτυπείου. Θα ήταν άνευ σημασίας αν δεν επρόκειτο για τους δύο ανθρώπους που διαχειρίστηκαν επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια τα ζωτικότερα συμφέροντα της χώρας: Την Εξωτερική της πολιτική και την ασφάλειά της.

Ακόμα και μετά την απομάκρυνσή τους βλάπτουν τη χώρα. Τη διασύρουν διεθνώς. Αυτούς, όμως, επέλεξε ο κ. Τσίπρας. Αυτούς εμπιστεύθηκε».

Οι αναφορές σε εκβιασμούς και ύβρης χαμαιτυπείου ήταν αυτές που ενόχλησαν τον Νίκο Κοτζιά και σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο News247 κάλεσε τον Γιώργο Κουμουτσάκο να ανακαλέσει ώστε να μην κινηθεί εναντίον του νομικά, χαρακτηρίζοντας τη στάση του «δημόσια προσβολή».

«Μου κάνει εντύπωση ότι θεωρείται έγκλημα να καταφύγει κανείς στη Δικαιοσύνη για να προστατεύσει την τιμή και την αξιοπρέπειά του.

Η ΝΔ διά του κ. Κουμουτσάκου έφτασε στο σημείο να πει ότι εξυβρίζω και εκβιάζω. Αυτό δεν είναι πολιτικό σχόλιο, είναι δημόσια προσβολή. Υπερασπίζομαι το θεμελιώδες δικαίωμα προστασίας της αξιοπρέπειάς μου. Αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Κουμουτσάκος, ότι αλληλοεκβιαζόμαστε, είναι απαράδεκτο.

 

Σαν ένα θύμα βιασμού να παρουσιάζεται ως υπαίτιο για τον βιασμό του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην ΥΠΕΞ τονίζοντας πως «Ή έχει αποδείξεις ή ανακαλεί. Αλλιώς θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Αναγνωρίζει το δικαίωμα ενός πολίτη που απειλείται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη; Αυτό πρέπει να απαντήσει ο κ. Κουμουτσάκος».

Από την ίδια ραδιοφωνική συχνότητα ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για πολιτική εκτίμηση «γι’ αυτά που φαίνονται και γι’ αυτά που δεν φαίνονται».

«Είναι λογικό όταν δύο πρώην υπουργοί αλληλουβρίζονται με όρους χαμαιτυπείου διαμορφώνεται ένα πολιτικό κλίμα που επιτρέπει τέτοιες πολιτικές εκτιμήσεις. Εκφράζω την συμπάθειά μου στον κ. Κοτζιά που μάλλον δεν φανταζόταν ότι θα τελειώσει έτσι η υπουργική του θητεία.

Γνωρίζοντας την προσωπικότητά του υποθέτω ότι δεν θα άφησε αναπάντητα τα sms που πήρε από τον κ. Καμμένο. Σε καμία περίπτωση δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να κάνω πολιτικές εκτιμήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τις δηλώσεις Κουμουτσάκου ο Νίκος Κοτζιάς, μέσω κύκλων του, εκτίμησε πως ο τομεάρχης της ΝΔ ανακάλεσε!

Κατά την άποψή τους, ο βουλευτής της ΝΔ φοβούμενος τις συνέπειες, χρησιμοποίησε λέξεις, όπως «υποθέτω» ή «πολιτική εκτίμηση».

«Όμως, οι σοβαρές πολιτικές εκτιμήσεις -ανέφεραν επί λέξει κύκλοι του τ. υπουργού Εξωτερικών- που σέβονται το δημόσιο δημοκρατικό διάλογο και τον ελληνικό λαό, δεν γίνονται με υποθέσεις, αλλά στηρίζονται σε αληθή περιστατικά.

Η σοβαρότητα των πολιτικών εκτιμήσεων -κατέληγε το σχόλιο των εν λόγω κύκλοι- καταδεικνύει και το ανάλογο πολιτικό ήθος».

Την σκυτάλη των… κύκλων σήκωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος εκτιμώντας επίσης πως ο πρώην ΥΠΕΞ ανακάλεσε! «Δεν χρειάστηκαν πολλές ώρες για να αντιληφθεί ο κ. Κοτζιάς ότι οι απειλές του δεν πιάνουν τόπο και ότι τον οδηγούσαν σε πολιτικό αδιέξοδο και νομική πανωλεθρία. Για αυτό και τις ανακάλεσε», αναφέρουν χαρακτηριστικά για να καταλήξουν:

«Ας καταλάβει λοιπόν ότι οι γνωστές και από τη θητεία του στο υπουργείο των Εξωτερικών πρακτικές εκφοβισμού δεν περνάνε παντού. Άλλωστε οι ημέρες εκείνες πέρασαν ανεπιστρεπτί».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By